Szilvágyi László képviselő

Újpalota kicsit fellélegezhet - megszűnhetnek a vásárcsarnoki kocsmák

2016. május 31. - Pandras

A mai napra interpellációt nyújtottam be Hajdu László polgármester úrhoz a vásárcsarnoki kocsmák megszűnésével kapcsolatban. A benyújtott kérdést ITT lehet elolvasni.

Ami a fő: Polgármester úr elmondta, hogy az interpelláció benyújtását követően (május 24. kedd) Jegyző asszony el is indította a szükséges lépéseket a kocsmák bezárásával kapcsolatban. Polgármester úr válaszát ITT lehet elolvasni.

vege.jpg

Vagyis kezdeményezésünk sikeres volt!, ezek a kocsmák rövidesen bezárásra kerülhetnek, amiért a kerület lakóinak szeretnék először köszönetet mondani! Mind az (több mint 600) aláíróknak, mind azoknak, akik egyetértettek a kezdeményezéssel, de nem tudták aláírni petíciónkat.

Két nagyon fontos dolog mellett azonban nem mehetünk el, és nem dőlhetünk hátra diadalittasan.

Szabálytalan működés!

Ez derült ki a két kocsma egyikéről. Konkrétan az egyik cég adószám nélkül folytatta több hónapon keresztül a tevékenységét. Ez finoman szólva is felvet kérdéseket! Például, hogy ez miért nem tűnt fel eddig senkinek?

A kocsmák bezárása még nem fogja megoldani a környék balkáni állapotát!

Több lakó jelezte, hogy bár nagyon örülnek és támogatják a kocsmák bezárását, de nem csak ez a két kocsma és annak vendégei okoznak problémát a környéken. A hozzánk érkezett vélemények szerint, (amivel teljesen egyetértek!) nem csak maguk a kocsmák azok, amelyek okozói az Újpalotán tapasztalható (és az elmúlt években egyre gyakoribb) köztisztasági, közegészségügyi és közbiztonsági állapotoknak. Sokkal komplexebb kérdés és probléma, hogy Újpalotán egyre több az utcai alkoholizálás, drogfogyasztás, szemetelés, közterületen való „szükséglet elvégzés”. Ezeket a problémákat kezelni kell, és megoldást kell találni rá. Méghozzá minél előbb!

Egyik szemem sír……

Hiszen, mint kiderült a kerület lakói számos esetben keresték meg az elmúlt években az önkormányzat vezetőit, ami láthatóan eddig, soha semmilyen eredményt nem hozott. Annak viszont nagyon örülök, hogy sikerült elvégeznem azt a feladatot, amire a kerület polgárai felhatalmaztak: képviselni a problémáikat és kéréseiket.

Félek a jövőtől!

Legalább is azzal kapcsolatban, hogy felnyílik-e a szeme kerületünk vezetőinek, hogy milyen valós igényei és problémái vannak a kerület lakosságának, hiszen tény, hogy a két kocsma bezárása még nem fogja megoldani a jelenlegi állapotokat.

Ezért problématérképet szeretnénk készíteni, amelyhez Önök, a lakosság véleményét és segítségét kérjük.

Ha a lakókörnyezetében van olyan állandó/régóta húzódó probléma, amely köztisztasági, közegészségügyi, közbiztonsági probléma, kérjük, jelezzék nekünk az alábbi elérhetőségeken:

info@lehetmas.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szilvagyilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr338765242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alfonz Levai 2016.05.31. 22:58:07

Nem rossz megoldás, de ettől még az alkesz bubusok sajnos ott lesznek, csak a 'volt' kocsmák melletti boltokban fogják megvenni az italt, és a buszmegállóban fogják az embereket molesztálni, inzultálni, rosszabb esetben kirabolni, a további tivornyázás kivitelezéséhez. Talán, ha több térfigyelő kamera lenne felszerlve a Páskomliget utca, és a csarnok környékén...
süti beállítások módosítása