Szilvágyi László képviselő

Közútfejlesztés - idegeskedés a XV. kerületben

2020. június 18. - Pandras

Mind az autósok, mind a biciklisek, mind a közösségi közlekedést használók hallhatták, megtapasztalhatták, hogy elindultak a közútfejlesztések a XV. kerületben. Ez hosszú távon örömöt, rövid távon bosszúságot okozhat a kerület lakóinak (is).

Hosszú évek után (jobban mondva több ciklus FIDESZES fővárosi vezetés után) a XV. kerület újra felkerült Budapest térképére, hiszen VÉGRE nálunk is elindult a közutak fejlesztése, több kereszteződés rendbetétele, új lámpák és gyalogátkelőhelyek létesítése.

felujitas.jpg

Sokak számára ismeretes, hogy napjainkban is zajlik a Csömöri úti felüljáró, a Bánkút utca/Szerencs utca, Kolozsvár utca/Széchenyi utca, stb. felújítása és rendbetétele. Reméljük, hogy hosszú távon ezek a fejlesztések gyorsabbá és biztonságosabbá fogják tenni a közlekedést mindenki számára.

Azonban sokan azt is megtapasztalhatták már, hogy mivel gyakorlatilag egyszerre indult el az összes fejlesztés, így szinte alig maradt olyan útvonal, amelyen közlekedni lehet. Ezáltal például a Kolozsvár utca (de más útvonalak is) gyakorlatilag folyamatosan be van dugulva nem csak az autósok, hanem a buszok számára is. Hiszen az új lámpák, a Csömöri út lezárása, vágány építések, stb. gyakorlatilag a kerület felét a Kolozsvár utcára és annak folytatására tereli. Nagyon sok jelzést és panaszt kaptunk, hogy örülnek a fejlesztéseknek, de összehangoltabban kellene a felújításokat végezni.dugo.jpg

Személy szerint én is annak a pártján vagyok, hogy fejlődnünk kell és tudom, hogy a fejlődés nem megy egyik napról a másikra és nehézségekkel jár. Ezzel együtt a fejlesztéseket optimálisan kell kivitelezni!

Ezért, mint a XV. kerületi önkormányzat Városfejlesztési Bizottságának elnöke LEVÉLBEN fordultam Karácsony Gergely főpolgármesterhez és Dorosz Dávid klímavédelmi és fejlesztési főpolgármester-helyetteshez, hogy vizsgálják felül a jelenlegi felújításokat, és lehetőségeik szerint kisebb módosításokkal, de biztosítsák a gördülékenyebb közlekedést legalább a közösségi közlekedést használók számára, mert sajnos nem rég olyan is előfordult, hogy a villamospótló busszal a Mexikói úttól kb. 1 óra volt a menetidő a MÁV telepig.

Bízom benne, hogy a felújítások nem állnak meg és a jövőben még több útszakasz kerül felújításra.

Persze, ha a kormány nem von el még több forrást az önkormányzatoktól.

A bejegyzés trackback címe:

https://szilvagyilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr6115856032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása