Szilvágyi László képviselő

Lomtalanítás a XV. kerületben (2020-ban)

2020. augusztus 14. - Pandras

A lakók teljesen jogosan kérdezik több létező fórumon is, hogy mikor lesz már lomtalanítás a XV. kerületben.

A koronavírus életünk minden szegletét felborította, így a lomtalanítás megszervezését és megtartását is. Az, hogy 2020. év első felében a vírus miatt sok minden elmaradt, tapasztalataim szerint az emberek többsége megértette és amennyire csak lehetett tolerálta. Így voltak többek között az eddig elmaradt lomtalanítással is.

Időközben az FKF bejelentette, hogy még is lesz lomtalanítás, de nem minden kerületben. Ez a hír (nem csak XV. kerületi lakosoknál) nagyon kicsapta a biztosítékot. Nem csoda, hiszen nem csak azon kerületek lakói fizettek szemétszállítási díjat, ahonnan végül elszállították a lomokat, hanem azok is, akiktől nem.

Az idő elteltével jött egy újabb hír, hogy még is lesz 2020-ban lomtalanítás a XV. kerületben. Igaz, el fog térni a szokásostól, mert „kijelölt gyűjtőhelyek lesznek”. Napjainkra kiderült, hogy igazából 1 darab gyűjtőhely lesz, ahova 1 hétig lehet eljuttatni a lomokat.

tn4-lomos1.jpg

Nagyon sokan (velem együtt) érthetetlenül és dühösen teszik fel a kérdést, hogy ezt mégis hogy? Mi lesz azokkal a lakókkal, akik nem rendelkeznek saját, jó nagy autóval, erős és segítőkész rokonokkal, szomszédokkal, stb? Ők a saját idejükből, pénzükből oldják meg az elszállítást, miközben nem ezért a szolgáltatásért fizettek?

A történtek miatt írásban meg fogom keresni az FKF illetékeseit, hogy miért is alakult ez így? Továbbá kérvényezni fogom, ha minimálisan is, de ezzel kompenzálva XV. kerület lakosait, hogy a 2021-es évben a lomtalanítást nálunk tartsák meg elsőként. Mert, hát abban biztosak lehetünk, hogy nagyon sokan nem fognak tudni élni ezzel a lehetőséggel…..

Végezetül, ami az 1 darab helyszín kijelölését illeti. Nehéz eldönteni, hogy szerencsés vagy nem szerencsés a helyszín kiválasztás. Hiszen sok éve ezt a területet használják illegális hulladéklerakásra…. Mindazonáltal látva Újpesten a jól működő példát, javasolni fogom, hogy nálunk is folyamatosan ellenőrizve legyen, hogy erre az egy helyszínre csak XV. kerületi lakosok vagy az ő meghatalmazottjaik hozhatják majd az időközben összegyűlt lomjaikat.

A bejegyzés trackback címe:

https://szilvagyilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr616139694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása