Szilvágyi László képviselő

Rákospalota jövője I. - Rendezzük a busz- és villamos végállomások területét

2019. szeptember 30. - Pandras

Az 5-ös busz és 12-es villamos végállomása, a körülötte lévő terület néha balkáni állapotra hasonlít. A véleményem szerint sokkal szebb, rendezettebb, zöldebb és tisztább lehet ez a terület.

Főleg Rákospalota ezen környékén élők számára ismert azaz állapot, ami a 12-es villamos, illetve az 5-ös busz végállomásainak területrészén uralkodik. De milyen problémákról is beszélünk?

  • A csúcsforgalom idején sokszor 3-4 busz is beáll egymás mögé, így gyakori, hogy a Fő úton lakó autósok, valamint a Juhos utcában lakók nem tudnak autóval kifordulni a Fő útra.
  • Az autósok, de sok esetben a buszok is nehezen tudnak be és kifordulni a Fő út - Kossuth utca sarkán.
  • A gyalogos közlekedés egyetlen zebránál van ténylegesen és láthatóan megoldva.
  • A Fő út – Kossuth utca sarka sokszor szemetes és kietlen. Kvázi mint a senki földje.

lmp_szilvagyi_laszlo_bannerek_5-os_busz_1500px_x_800px.pngMit tud tenni ezen problémák megoldásáért a kerületi önkormányzat, illetve a választókörzetért felelős önkormányzati képviselő? Bár voltak tervek, és állítólag szándékok, hogy a végállomást áthelyezik a Mogyoródi úthoz, de ezek a tervek már elég rég óta csak tervek. Semmi nem történt. Pedig a mostani képviselő és a főpolgármester egy párhoz tartoznak, de eddig csak szédítették Önöket.

A kerületi önkormányzat, és a választókörzetért felelős önkormányzati képviselő annyit tud tenni, hogy hivatalosan megkeresse a fővárost egy település rendezési hozzájárulással, hogy adjon engedélyt arra, hogy végre ezeket az állapotokat a kerület saját forrásból rendezni tudja, és kidolgozzunk egy mindenki számára megfelelő megoldást a buszvégállomás kérdésére, melyet eljuttattunk az illetékeseknek. Ezután addig kell kopogtatni náluk, amíg meg nem tudunk egyezni a költségek viseléséről, és nem oldjuk meg közösen ezt a problémát.

A választókörzet jelenlegi önkormányzati képviselője esetében nem igazán látható, hogy eddig milyen kezdeményezései voltak a probléma megoldására. Én a következő 5 évben azon fogok dolgozni, hogy végre mindenki számára elfogadható, a 21. század elvárásainak megfelelő felújításon essen át ez a területrész, és mind a gyalogosok, mind az autósok, mind a buszvezetők nyugodtan, szabályosan és biztonságosan tudjanak közlekedni.

Az 5-ös busz végállomásának helyzetét megnyugtatóan rendeznünk kell! A Kossuth utca és Fő út sarkán lévő villamos végállomás környékét a BKK-val egyeztetve, és vele közreműködve fel kell újítani és rendbe kell tenni!

Kérem szavazzon rám október 13-án, hogy elkezdhessem ezt a munkát!
Keressen a szavazólap első helyén!
laci_szoro.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szilvagyilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr815182130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása