Szilvágyi László képviselő

Rákospalota jövője III. - Új óvodákat hozunk létre

2019. október 05. - Pandras

A kerületi önkormányzat részéről már van döntés azzal kapcsolatban, hogy támogatja a Református Egyház által építendő óvodát. Könnyen lehet azonban, hogy ennél picit távolabbra is érdemes tekintenünk.

Az Észak-Pesti főgyűjtő-csatorna megépülésével számos beruházás indulhat meg kerületünkben, azon belül Rákospalota északi részén. A főgyűjtő-csatorna által új ipari fejlesztések, új cégek, továbbá új társasházak is létesülhetnek.lmp_szilvagyi_laszlo_bannerek_ovodai_ferohelyek_1500px_x_800px.png

Az utóbbi esetében várhatóan új családok tudnak kerületünkbe költözni. Ezért szerintem mind a már itt lakó és gyermeket vállaló, mind a majd Rákospalotára költöző családok számára is fontos lesz, hogy biztosítva legyen az óvodai elhelyezés is.

Jelenlegi tudásunk szerint - bár az ügy évek óta húzódik már -   a Református Egyház építeni fog egy új óvodát a régi Kossuth utcai iskola területén, de könnyen lehet, hogy a főgyűjtő-csatorna beruházás okán érdemes lesz megvizsgálni még egy óvoda létesítését, vagy a jelenlegiek felújítását és kapacitás bővítését. E mellett forrásokat kell átcsoportosítani a mostani óvodák szükséges felújításaira is.

Ezek a beruházások a következő 5 évben az önkormányzat részéről biztosan nem fognak akadályokba ütközni. Én magam is azt fogom szorgalmazni, hogy valamelyik beruházás minél előbb megvalósuljon, hiszen már most érezni és tapasztalni lehet az óvodai férőhely hiányt.

  Kérem szavazzon rám október 13-án, hogy elkezdhessem ezt a munkát!

 Keressen a szavazólap első helyén!

laci_szoro.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szilvagyilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr2415200638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása