Szilvágyi László képviselő

Lomtalanítás a XV. kerületben (2020-ban kurtán-furcsán majd 2021-ben hagyományos módon)

2021. február 13. - Pandras

Rákospalota, Újpalota és Pestújhely lakossága a napokban egyre több helyről értesülhetett már arról, hogy 2021-ben (végre) hagyományos lomtalanítás lesz, február végén, március elején. Persze jogosan merül fel a kérdés, hogy ez miért is hír, hiszen minden évben kell(ene) lomtalanítást tartania az FKF-nek?!

A tavalyi évben elmaradt valódi lomtalanítás miatt Tóth Imre alpolgármester úrral több körben is tárgyalásokat folytattunk az FKF képviselőivel, hogy ha már a 2020-as évben gyakorlatilag elmaradt a lomtalanítás, akkor a 2021-es évben, amint lehet tartsák meg a XV. kerületben a rendes lomtalanítást. Ahogy sokan tapasztalhatták már az FKF tartja ígéretét, ebben az anyagilag nehéz helyzetben is, hiszen két hét múlva elindul a kerületünkben a lomtalanítás.

Normális keretek között, ahogy írtam ez nem lenne sem hír, sem siker sztori, és most sem az. Hiszen nem szabad elmenni amellett, hogy miért is nem volt a tavalyi évben a XV, kerületben lomtalanítás? Nem szabad amellett elmenni, hogy a lakosság az előre befizetett szolgáltatást, jelen esetben a lomtalanítást nem kapta meg. Ergo a szerződéses fél a befizetett díj ellenére nem teljesítette a vállalt feladatát, és hát mondjuk ki, itt maradt a szemét a nyakunkon.....

Hogy tisztábban lássuk az elmaradt lomtalanítás miértjeit, adatkikérést nyújtottam be a titokzatos nevű és nehezen fellelhető Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt-hez, amit az Orbán kormány ültetett a Budapestiek nyakára. Igen, egy jó ideje a fővárosi lakosság már nem az FKF-hez, hanem hozzájuk fizeti be a szemétszállítási díjat, viszont a tényleges munkát az FKF cég és dolgozói hajtják végre.

Vajon a Nemzeti Hulladékkezelő a budapestiek által összes pénzt tovább osztotta az FKF-nek, vagy kevesebbet? Ennek is hasonló dolgoknak fogok utána járni, mert úgy gondolom, hogy ami a 2020-as évben történt a XV. kerületben "lomtalanítás" címszó alatt, azt nem lehet annyiban hagyni. Főleg, hogy a lakosság ugyanúgy fizetett érte, mint eddig bármikor.

Az adatkikérést EZEN A LINKEN tudják megtekinteni.

Amint megkapom a választ természetesen tájékoztatni fogom a Önöket!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szilvagyilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr2816425992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása