Szilvágyi László képviselő

Szövetség a XV. kerületért?!

2019. július 07. - Pandras

A pénteki napon bejelentésre került, hogy Budapesten és a kerületekben az ellenzék közösen fog indulni az őszi önkormányzati választáson. Vagyis közös polgármesterjelöltek és közös képviselőjelöltek lesznek. Ezzel megnyílhat a lehetőség a 15. kerületben is arra, hogy végre érdemi párbeszéd indulhasson majd meg a kerület fejlődéséről.

Azonban elég sok mindent nem közölt a sajtó, amit szerintem 15. kerületi lakosoknak fontos tudniuk. Az LMP 15. kerületi szervezete már az Európa Parlamenti választások előtt eldöntötte, hogy kompromisszum kész lesz a tekintetben, hogy a kerületünk ne lehessen újra a Fidesz rendszerének része, és e mellet olyan kerület vezetés alakuljon, amely végre valóban fejleszteni akarja kerületünket. A Momentum és a Jobbik kivételével akkor minden párt és maga a kerület vezetése is elzárkózott az előzetes egyeztetésektől.

tvp_egyutt.jpg

 Az Európai parlamenti választás után az MSZP, DK, Momentum és Párbeszéd tett egy javaslatot az LMP felé a 15. kerületben, amit az LMP elfogadott, azonban ezt az ajánlatot vagy budapesti vagy kerületi szinten folyton megváltoztatták vagy ellentmondtak egymásnak, ami komolytalanná tette az egyeztetéseket. Ami leginkább problémás volt, hogy minden ígéretet szinte csak szóba kaptunk meg. Többször kértük Németh Angéla polgármester asszonyt, hogy írásban is erősítse meg azt az irányt, amiben a közös gondolkodás tovább mehet, de sajnos ez nem valósult meg, ellenben mindig újra lettek alakítva a már-már konszenzusosnak mondható jövőbeli tervek.

Mai napon jelenleg az LMP 15. kerületi szervezete részéről nincs kimondva a közös indulás, sem Németh Angéla támogatása azon egyszerű oknál fogva, hogy nem tudjuk pontosan Ő mit is szeretne. Sok elvarratlan szál van még, amire nem tudtunk kielégítő válaszokat, de visszajelzéseket sem kapni. Sajnos nem láttuk az együttműködések során, hogy igazi vezér, igazi csapatkapitány lenne, hisz vagy postássá silányult a DK irányításával, vagy egyszerűen vállat vonva ellentmondott a központi tárgyalások kompromisszumaira.

Az LMP továbbra is fontosnak tartja, hogy a kerületben az egészségügyi intézetekben radikálisan csökkenjen várakozási idő. Több forrást és figyelmet fordítsunk a kerület közbiztonságára, illetve nem látjuk még mindig, hogy polgármester asszony, hogyan képzeli el a 2019-es választások után felálló városvezetés működését és irányát.

Ahogy eddig, úgy a jövőben is az LMP számára kiemelten fontos, hogy a következő választás után legyen felállítva egy állandó bizottság, amely az önkormányzat által kötött szerződéseket és kifizetéseket, valamint a közbeszerzések kiírását és lebonyolítását vizsgálja majd. Mert bármely párt is vezet egy települést a közpénzek felhasználást minden esetben fontos, hogy kontroll alatt tartsuk.

Jó lenne, ha a baloldal az önkormányzati választásokkal kapcsolatban nem csak azt látná, hogy minden párt adja össze a százalékait, és akkor a matek szerint a FIDESZ verhető. Arról kellene inkább beszélni és ez eddig markánsan elmaradt, hogy a városvezetés mit és hogyan kíván megtenni a kerület lakóiért a következő 5 évben. Amíg ezekkel kapcsolatban nem tudnak a pártok egy irányba húzni, addig a közös választási indulásról beszélni a választók felé szerintünk komolytalan dolog.

A bejegyzés trackback címe:

https://szilvagyilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr5114928302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása