Szilvágyi László képviselő

Nincs költségvetés, nincs fizetés – a képviselőknek

2019. szeptember 10. - Pandras

A mai képviselő-testületi ülésen elfogadásra került az a javaslatom, hogy amíg nincs költségvetése a kerületnek, addig a képviselők tiszteletdíja (fizetése) legyen felfüggesztve.

Szerintem már senkinek nem kell bemutatni a kerületünket sújtó állapotot, miszerint nincs a 2019. évi költségvetés az év 9. hónapjában sincs elfogadva. Azt sem nagyon kell taglalni, hogy ezért a fidesz, és a fidesz farvizén mozgó „független” képviselők tehetnek.

A probléma feloldásáért nyújtottam be idén tavasszal és most is a javaslatomat. Tavasszal nem fogadták el, most igen. Ennek örülni kell és lehet. Végre megszavazták a fideszesek is, kivétel Merk Péter és Victorné Kovács Judit polgármesterjelölt.

De legyünk őszinték. Mivel csak most voltak képesek a javaslatomat megszavazni, így összesen 1 havi tiszteletdíj az, amit nem kapunk meg, mi képviselők, hiszen ebből a ciklusból 1 hónap van hátra, és költségvetésünk továbbra sincs.
siker.jpg
Azonban mindig pozitívan kell hozzáállni a dolgokhoz. A javaslatom nem csak a mostani képviselőket szankcionálja, hiszen a ma elfogadott javaslatomnak a lényege az volt, hogy a jövőben megint olyan eset áll elő, amikor is a képviselők nem szavazzák meg a költségvetést, így megint működésképtelenné válik a kerület, akkor a képviselőknek automatikusan felfüggesztésre kerül a tiszteletdíjuk kifizetése.

Ha másért nem is, de legalább végre fékezve lesznek a jövőben a képviselők a kerület blokkolásában!

A bejegyzés trackback címe:

https://szilvagyilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr6515061196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása