Szilvágyi László képviselő

Nyitott az 5-ös busz áthelyezésére a BKK

2020. február 18. - Szilvágyi László

Választási ígéreteink egyik fontos pontja az 5-ös busz végállomásának kérdése volt, mely jó ideje borzolja a városrész lakóinak idegeit. Polgármester asszonnyal januárban elkezdtük az ez irányú munkát. Sajnos a BKK elsőre nem vett minket túl komolyan de nem adtuk fel! Tegnap vendégünk volt a BKK új vezérigazgató asszonya Varga Ivett , akinek ezúton is köszönöm felkészültségét és korrekt hozzáállását.

buszok.jpg

forrás:15.kerulet.ittlakunk.hu

A nyílt és konstruktív találkozón kiemeltük, hogy a jelenlegi formájában tarthatatlan a Fő út - Kossuth utca csomópontjában a busz végállomás! A jelenségeket mindenki ismeri, útakadályok, mellékutcában parkoló buszok, szabálytalan megállások, rengeteg veszélyhelyzet! Ezen felül pedig kiemeltük, hogy jövő szeptemberben (reményeink szerint) megnyíló új óvoda előtt pöfögő várakozó buszokat nem szeretnénk!

A találkozón a következőkben egyeztünk meg:

- A BKK felülvizsgálja Rákospalota és a kerület közlekedési viszonylatait

- Az 5-ös busz jelenlegi végállomása áthelyezését célzó tárgyalások szakmai alapon folytatódnak, két helyszín javaslat szakmai vizsgálata indul el (Harsányi Kálmán utca, Károlyi Sándor utca), ezzel bevonva az északi területeinket is ebbe a jó közlekedési lehetőségbe.

- a leendő óvoda előtti buszmegálló megmarad, és oda fedett várakozóhely építése szükséges

- megvizsgálásra kerül forgalom és egyéb szakmai adatok alapján egy 5E gyorsjárat létesítése

- további viszonylatok átvizsgálása is megtörténik (204,170,125, Palota busz) tvp_egyutt.jpg

A problémát látjuk, érezzük, a megoldáson dolgozunk, azt szeretném kiemelni, hogy ez nem egy gyors és könnyen kezelendő helyzet. Szakmai alapon szeretnénk megfelelő döntést hozni, melyhez átgondolt és kiérlelt döntés szükséges, azonban ennek ebben az évben meg kell történnie! Bízunk a BKK legalább olyan pozitív hozzáállásában mint amilyet vezérigazgató asszony mutatott felénk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szilvagyilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr5615479338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Serious Sam 2020.02.18. 22:31:16

Miért nem viszik át Káposztásmegyerre? Ott a nagy 20E végállomás, és megoldódna a Palota -Kápmegyer átjárás problémája is.

Serious Sam 2020.02.18. 23:01:12

Ez a megoldás a palotaiaknak is megkönnyítené az eljutást a dunakeszi Auchan-hoz (126-os buszhoz közvetlen kapcsolat) , és Újpest északi részéhez. A Káposztásmegyeren élők átszállás nélkül utazhatnának a belvárosba, a budai részekre, vagy akárcsak Rákospalotára. Szerintem érdemes lenne bevonni az ötletelésbe újpesti város vezetést is. Annál is inkább, mert előbb-utóbb a Károlyi- Harsányi környéki lakók is meg fogják elégelni a megnövekedett forgalmat, és környezeti terhelést. A káposztási buszvégállomásnak még van kapacitása, esetleg kisebb átépítéssel bővíthető, és nem lakóházak között van. Kb, ennyi lett volna a mondandóm, további jó munkát!

hbo 2020.02.19. 09:52:14

ott a vasuti atjaro a baj. a veresi vonal nem olyan suru mint a vaci, igy amig ott felszini keresztezodes van addig no-go.

ZBR 2020.02.19. 11:34:55

Jó. Akkor az 5-ös busz a Mexikói úton visszafordul Buda felé. Így oké?
Nap, mint nap az ötös buszon vezetve látok szabálytalanul megálló és pöfékelő személyautókat. Azokkal semmi gond, mi?
Amúgy már most is van olyan busz, ami átmegy Rákospalota MÁV állomásra pihenőzni. Biztos örülnek a lakosok neki, hogy elzúg egyszer oda és egyszer vissza üresen a busz, csak, hogy a Kossuth utca - Fő utca térségében ne zavarjon....

Ahoj- 2020.02.19. 12:15:19

Kedves László. Nem lehetne valahogy lobbizni, a 12-es villamos meghosszabbításáért? 2 megállóval feltárhatná a lakótelepet (kb 800 méter pálya kellene), és sokkal több utasa lenne. A jövőben tervben van a villamosvonalak meghosszabbítása a Nyugati / Deák tér / Dél buda felé, így egy nagyon fontos járat lenne a 12-es ha elérné a lakótelepet, valamint az 5-ös busz forgalma is csökkenhetne.

Wittek Béláné Anna 2020.02.24. 18:54:12

Sok jó ötlet az 5 - busz hosszabb állomásra, de nagyon jó lenne ha ki jön a Kertvárosba ! Mivel igy 1. - egy busz az érinti a Rákos úti SZTK és igy az itt élő beteg emberek át szálás nélkül eltudnak jutni a orvossokhoz , ez már nagyon jó lenne ! Mivel mi is a kerületbe lakunk.. Ami sok egyedül álló beteg öreg embereknek nagyon jó lesz ! Kérjük csak itt lenne már várjuk az 5 - busz járatott !

Serious Sam 2020.02.26. 10:54:49

@hbo: Fő út-Pozsony utca-Fóti út-Szilágyi út. Így kikerüli a vasutat, és mindenhol elfér a csuklós busz is. A buszvzetők is egy nagy, kulturált végállomáson pihenhetnének.

hbo 2020.07.06. 15:23:06

na kivancsi lennek hogy van e itt valami update? Ugye Ivett mar nem is ott dolgozik, illetve a covid miatt a budzsé is mas... valszeg nem lesz ebbol semmi. pedig jo lenne :)

Szilvágyi László 2020.07.06. 19:44:34

Sajnos a április-májusi egyeztetést a Covid intézkedések meghiúsították, június 18.-án indult újra az élet, augusztus elején várható a találkozó és az egyeztetés pótlása. Az ügy továbbra is prioritást élvez:)

hbo 2020.07.07. 22:04:47

köszönöm, varjuk a fejlemenyeket. nekunk is prioritas, nekunk a Harsanyis megoldas tetszene :)

hbo 2020.09.04. 19:08:54

Lehet tudni valamit az augusztusi egyeztetés eredményéről?

hbo 2020.11.09. 23:45:13

gondolom a pandémia miatt lekerült a napirendről.

szilasz 2020.11.10. 07:36:21

Ez nem fog lekerülni a napirendről;)....két tervezés zajlik a BKK-nál jelenleg - nyilván a pandémia miatt belassul ez biztos - egyik a gazdasági programba bekerült verzió ami olvasható az önkormányzat honlapján, miszerint az tervezett új orvosi rendelő mellett kerül kialakításra, a másik továbbra is a szemléletformáló központnál. Sajnos a kormány intézkedései a következő évben több milliárdos megvonásokat jelentenek mind az önkormányzatnál, mind a BKK-nál, így a forrást meg kell találni majd.
süti beállítások módosítása