Szilvágyi László képviselő

Ne kapjanak a 15. kerületi képviselők fizetést, amíg...

2019. március 18. - Pandras

A 15. kerület képviselő-testülete javítani tudott eddigi negatív rekordján, mivel továbbra sem sikerült megállapodnia a baloldali és jobboldali pártoknak, és ezáltal továbbra sincs költségvetése a kerületnek.

A 15. kerületi LMP és magam is, ahogy már többször elmondtuk, módosító javaslataink elfogadása után, tudtuk és tudjuk támogatni a 2019. évi költségvetést, így borzasztónak és felháborítónak tartom, hogy a kerület képviselőinek többsége egyszerűen nem képes kompromisszumot kötni egymással a kerület működésének érdekében.

Mivel láthatóan a képviselő-testület nem képes ellátni egyik legfontosabb feladatát, miszerint elfogadjanak egy kompromisszumos költségvetést, ha kell kompromisszumok árán is a kerület érdekében, ezért

A következő rendes testületi ülésre javaslattal fogok élni, miszerint, amíg nincs a kerületnek költségvetése, addig a képviselőknek járó tiszteletdíjat tartsák vissza !


Ugyanis is a való életben, aki nem teljesít a munkahelyén, azt valamivel szankcionálják, például fizetés megvonással. Ezt a kerületi képviselők esetében nem tudják a kerület lakói megtenni, és a törvények miatt a testület már nem tudja magát feloszlatni sem az önkormányzati választásig.

penz_1.png

Előző bejegyzésemben már leírtam, hogy mindkét politikai oldal, illetve a városvezetés is felelős a kialakult helyzetért. Ezért függetlenül attól, hogy ki szavazta meg eddig a költségvetést és ki nem, a képviselők ne kapjanak fizetést, addig amíg nincs költségvetés. Ez a minimum mind a választókkal, mind azokkal szemben, akiktől ezzel a helyzettel plusz pénzt vesz el a képviselő-testület.

Kíváncsi vagyok, hogy kik fogják támogatni a kezdeményezésemet!?

Kíváncsi vagyok, hogy konstruktívabbak lesznek-e a tárgyalások, ha a képviselőknek már a saját zsebükre is figyelemmel kell lenniük?!

A bejegyzés trackback címe:

https://szilvagyilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr5714699506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szilvágyi László 2019.03.18. 20:52:19

@donaldk: kedves....izé....rajzfilmhős:)....mi az Ön javaslata, hogy meg legyen a 11 szavazat a költségvetés elfogadásához?

Brigante · http://www.itthonrolszabadon.hu/ 2019.03.19. 09:32:50

Kedves László!

Tiszta szívemből szóltál. Aki nem képes a közösségért dolgozni úgy, hogy a közösség adja a fizetését az ne kapjon a közösségtől fizetést!

Végre egy ember akinek van józan esze és tiszta szíve!

Gabor47 2019.03.20. 16:43:24

Egyetértek kerületi lakósként.

hatodikx 2019.03.22. 06:24:44

Nem értem, azt mondták, 18. az utolsó dátum, most már csak az állami támogatás nélküli költségvetés lehetséges. Erről is kell szavazni?

Ági Habermayer 2020.08.18. 17:03:55

Ktsgek helyett miert nem jo a régi 25 buszvégállomás 5 ös busznak???? Idősebbek számára igen jo lenne orvosi ellátás 'ami méglehetseges szempontjábol
süti beállítások módosítása