Szilvágyi László képviselő

Mire fordítsunk forrásokat a 15. kerületben?!

2019. február 21. - Szilvágyi László

Németh Angéla októberben megválasztott polgármester asszony első igazi kihívása előtt áll, meg kell alkotnia a Képviselő-testületnek a kerület 2019. évi költségvetését. Ez mindig nagy kihívás, nehéz feladat, azonban ilyenkor kiderül mennyire bölcs, megfontolt vezető egy polgármester, miként tudja összehangolni a pénzeket az igényekkel.

A Lehet Más a Politika képviselőjeként, mint eddig minden évben, most is nyújtottam be javaslatokat a lakossággal egyeztetve, melyek ugyan nem világrengető, de igenis fontos kérdésekben nyújt hathatós segítséget.

A magam részéről mindenképpen támogatható lesz egy olyan költségvetés, mely sokszínű, egyeztetett, befogadó és minden fél, a kerület fejlesztésére, szépítésére irányuló elképzeléseket felkarolja. 

penz.jpg

Fontos kérdésnek tartom az újpalotai vásárcsarnokkal szembeni terület rekonstrukcióját! Az ezzel kapcsolatos lakossági fórumon sok köszönetet kaptunk azzal kapcsolatban, hogy végre valaki felkarolja a 40 éve semmit sem szépülő terület felújítását, és megújul a Nyitott Ajtók iroda előtti terület. Ezért azt javaslom, hogy ne álljunk le, folytassuk! 

Költségvetési módosítóm arra irányul, hogy második ütemben a gyógyszertár előtti terület is szépüljön meg!

2018-ban javaslatomra elkezdtük a játszótereinket árnyékot adó napvitorlákkal való felszerelését, mely a nyári melegben biztosít árnyékot az ott játszó gyermekeknek Ezért azt javaslom, hogy ne álljunk le, folytassuk! 

Költségvetési módosítóm arra irányul, hogy újabb forrásokat fordítsunk  erre és még több játszótéren legyen árnyékot adó napvitorla!

Tavalyi évben elkészült a kerület vállalkozásait és vállalkozás fejlesztési lehetőségeit felmérő szakmai anyag. Sok feladat vár még ránk, hogy eljussunk Budapesten legalább a középmezőnybe, és vonzó legyen kerületünk a vállalkozások számára. Ezért azt javaslom, hogy ne álljunk le, folytassuk! 

Költségvetési módosítóm arra irányul, hogy végre legyen nekünk is kerület kártyánk, mert ez a kerület is megérdemli!

 testuleti_02_f-nb-350x180-1448541438.jpg

Kerületünk eddig is család és idős barát önkormányzatnak számított, azonban néha a XXI. századi módszerek hiányoztak a gondoskodásban. Lépést kell tartanunk a korral, hiszen vannak olyan hasznos applikációk már, melyek a mozgássérült, és nem utolsó sorban a babakocsis szülők közlekedését segítik.

Költségvetési módosítóm arra irányul, hogy szerezzünk be egy olyan szoftvert, amely segíti az akadálymentes közlekedést a járdákon a mozgássérültek és a babakocsis szülők számára!

Fontos kérdés kerületünkben a biztonság érzés erősítése. Korábban sikeres program volt a társasházi kamera rendszerek támogatása, melynek segítségével jó néhány ház került bekamerázásra, segítve ezzel a bűnözés csökkenését.  Ezért azt javaslom, hogy ne álljunk le, folytassuk! 

Költségvetési módosítóm arra irányul, hogy adjunk újra vissza nem térítendő támogatást a társas házaknak kamera rendszer kiépítésére!

 Természetesen a kiemelt témák mellet sok más apró korrekciót is javasolunk.

- Emelnénk a Járdafelújítási keretet.

 - A nagy igényekre való tekintettel a gyalogátkelő helyek tervezésére szánt összeget.

- Az elodázhatatlan Hősök úti rendelő felújításra rendelnénk ki plusz forrást. 

- Minden évben igen korán elfogy a komposztálási programra szánt pénz, ezért javasoljuk a komposztálási keret megemelését.

- Javasoljuk a kutyafuttatók modernizálását és javítását,

- Lakossági megkeresésre javasoljuk a forgalomcsillapítást a Rákospalota-Újpest vasútállomás körüli kis utcákban.

- Teljes mellszélességgel támogatjuk, hogy kezdődjön meg fecskelakások tervezése a volt orosz kórház területén.

Tudjuk rengeteg dolgunk van még, és sok mindenre lenne még szükség. Azonban sajnos az elmúlt évtizedekben komolyan leszakadtunk Budapest többi kerületéhez képest, mely lemaradást apránként pótolnunk kell. Ebben óriási a kerület vezetésének a felelőssége, de személyes garanciát vállaltak arra nézve, hogy az építő javaslatainkhoz biztosítják a szükséges szavazattöbbséget, így lehetőség lesz arra, hogy jó költségvetést alkossunk a 2019. évre. Én nyugodtan várom az erről szóló szavazást.....

A bejegyzés trackback címe:

https://szilvagyilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr8714640616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

donaldk 2019.02.26. 10:07:23

Kedves Képviselő Úr!
Ön a várost irányító koalició tagja! Nem módosító indítványokkal kellene a nemes céljait támogatnia, hanem a koalició belső egyeztetésein elérni, hogy azok bekerüljenek a költségvetésbe! Bár tudom, hogy a többletköltséggel járó felkarolandó ügyekhez a forrást is meg kellene nevezni! Ezt hívják gazdálkodásnak! Ezt kellene együtt jól csinálniuk! De ezek szerint ezzel még Ön sincs megelégedve! Ezt megértem!
Ez a szemforgató magatartás, amit most csinál!
Ha pedig a koalícióban nem éri el a céljait, lépjen ki belőle!! Ne csak a koalicióba lépésért kapott poziciók megtartásáért maradjon benne!
süti beállítások módosítása