Szilvágyi László képviselő

A gerinctelenségen innen és túl

2015. április 28. - Pandras

Immár sokadjára kell megírnom a Neptun iskola történetét, miszerint "egyesek" (nem tudjuk pontosan kik mert megy az egymásra mutogatás, az önkormányzat és a KLIK között) be akarják azt záratni. Az indok: nincs elég gyerek. Jelzem megértettük, és meg is tettük javaslatunkat hogyan lehetne több gyermek a kerületben. A szakma képviselői számos javaslattal éltek, de ezt az „egyesek” nem tudják forintra váltani saját érdekkörükben, így meg sem hallják. Ezt róluk eddig is tudtuk. Talán az egyetlen reménye a szülőknek, a tanároknak és a kerület lakóinak, hogy a kerületi önkormányzat képviselői majd kiállnak és minden létező eszközzel fellépnek. No de vajon megteszik-e ezt csütörtökön, vagy győz a nagy és mindenható jobb-bal "gigakoalíció"?

suli.jpg

Forrás: Szomszédok forever

Mint ismeretes a KLIK és László Tamás (bár az Ő szerepe érdekes és homályos, hiszen nem KLIK tag és nem önkormányzati ember) is azt nyilatkozták, hogy még nincs döntés a Neptun bezárásáról, csak egy folyamatot indítottak el, aminek nem tudni hol a vége. Hát úgy tűnik László Tamás azért "egyeseket" képvisel az ügyben hiszen…..

  • Mint ismeretes a kerület pályázaton indult és nyert az MLSZ-nél műfüves focipálya létesítésével kapcsolatosan. Szinte az összes focipályát megcsinálták, használatba adták. Na de vajon melyik maradt ki? Hát persze, hogy a Neptun. Ez még nem is lenne baj, hiszen 2015 első feléig kell átadni. Akkor van gond, ha ennek nem teszünk eleget, mert akkor pénzt kell visszafizetni az önkormányzatnak. „Egyesek” szerint ez nem probléma, és ezért be is nyújtottak egy javaslatot az önkormányzathoz, hogy ezt a pályát ne is csinálják meg. Miért is? Talán már tudnak valamit?
  • A gyerekek, a tanárok, és a szülők is nagyon jól ismerik a Neptun iskola konyháját, mely jelenleg 500 kerületi gyermeknek készíti el napi ételét. Azt már kevesebben tudják, hogy ezt a konyhát nemrég újították fel, festették ki és beruháztak az eszközökbe is. Most azt csiripelik a verebek, hogy erre is lakat kerül és a gyerekek másik szolgáltatótól kapják majd az ételt.  Miért is? Talán már tudnak valamit?
  • Ha ez mind nem lenne elég, az önkormányzat április 30-i ülésén tárgyalni fogja a Neptun iskola ügyét, amelynek lényege a következő: Egyetért az önkormányzat, hogy az iskolát be kell zárni. Miért is? Talán már tudnak valamit?
  • Szintén csütörtökön fognak tárgyalni egy másik javaslatot, miszerint módosítani kell a költségvetést, mégpedig azért, hogy alkalmazva legyen 3 millió forintért egy szakértő, aki majd az intézmények racionalizálását fogja ellátni. Miért is? Még valaki pénzt is kap a bezárásért?
  • Na, de kinek is köszönhető ez az eljárás? Tyukász Tamás és „egyesek” szerint nem tudni ki kezdeményezte az iskola bezárását. Rétvári Bence államtitkár később kimondta: az önkormányzat kezdeményezte. Ilyet a mostani városvezetés biztosan nem tehetett (nem volt rá ideje). Ergo csak az előző vezetés lehetett, ahol László Tamásnak hívták a polgármestert.

Kérdem én: miért van az, hogy az oktatási kormányzatban van szándék az egyeztetésre, legyen szó akár a Raul Wallenberg iskoláról, akár az ELTE-ről? Itt nálunk miért nem lehet meghallgatni a szakmai javaslatokat? Miért nézik „egyesek” hülyének a kerület lakókat?

Mondjuk ki végre: Az ügyben László Tamás a főszereplő, mindvégig irányította a folyamatot, nyilatkozott úgy is, hogy semmilyen hatásköre nincs az ügyben és képviselte "egyesek" érdekeit. Nem tudjuk még kiét, de a Neptunos gyermekek szüleinek érdekeit biztos nem. Sajnos a jelenlegi polgármester Hajdú úr sem szándékozik ezt a folyamatot megállítani. Csak remélni tudjuk, hogy nem egy közös nagy ingatlanmutyi első felvonását látjuk, és ígérjük folytatjuk az ügy felderítését, és reméljük kiderül majd, hogy kik azok az "egyesek" akiknek érdekeit László Tamás jelenleg képviseli a kerületi lakosok helyett.

A bejegyzés trackback címe:

https://szilvagyilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr907404584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása