Szilvágyi László képviselő

Új városvezető lehet a XV. kerületben? - Rajtunk nem fog múlni!

2018. augusztus 31. - Pandras

A XV. kerületben 2018. szeptember 30-án időközi polgármester választás lesz, amin a kerület lakói eldönthetik: ki legyen egy évre polgármestere a Rákospalotaiaknak, Újpalotaiaknak és Pestújhelyieknek.

Sokak számára ismert, hogy a tavaszi országgyűlési választáson Hajdu László eddigi polgármester nyert, így választania kellett a hogyan továbbról. Legvégső határidőt kivárva, nem csak arról döntött, hogy inkább parlamenti képviselő lesz, hanem az utódját is kijelölte jó elvtárshoz méltón…….. akár tetszik, akár nem alapon.

A választók szeptember végén eldönthetik, hogy László Tamás (FIDESZ) vagy Németh Angéla (DK és szatelit szervezetei) vezesse majd a kerületet. A szükséges aláírások összegyűjtésének határideje augusztus 27-án lejárt. Azt már látjuk, kik álltak a startmezőre, de vajon miért csak két erős jelölt indul?

Még a nyár elején Hajdu László részéről volt egy kezdeményezés, amely úgy volt felvezetve, hogy legyen a Fidesszel szemben egy közös jelölt. Az LMP nyitott volt erre a kezdeményezésre, ezért mi is részt vettünk rajta. A beszélgetésen kiderült, hogy a közös jelölt az Ő jelöltje, és lehet hozzá csatlakozni, ha tetszik, ha nem. Az, hogy a jövendőbeli városvezető mit szeretne majd tenni, esetleg mások más jelöltet támogatnának-e, miben kéri a támogató szervezetek segítségét nem hangzott el, csak a támogatás igénye. A sajtóban is megjelent felsőbb szintű egyeztetéseken sem Hajdu László sem Németh Angéla nem jelent meg, ott ezt a „csapatot” a DK helytartója Gy. Németh Erzsébet képviselte, aki egyetlen mondatot sem ejtett a kerület helyzetéről és jövőjéről, ő kizárólag a DK fővárosi bizottsági helye miatt aggódott……

Az LMP 15. kerületi szervezete ezután nyílt levélben megkereste Németh Angélát, hogy az LMP kerületi tagságának mutassa be a programját. A találkozóra el is jött, amin sajnos kiderült, hogy érdemi program nincs, szakmai elképzelés nincs. Kizárólag az Őt kijelölő Hajdu László munkásságát kívánja folytatni, ami eddig túl nagy fejlődést nem adott a kerületünknek (lásd Újpalotán lévő közállapotok). Ellenben megtudhattuk, hogy a sajtónak is behirdetett uszodalétesítésből, valamint az Erdőkerülő és Zsókavár utcai útfelújításból várhatóan nem sok minden lesz, mert nincs rá pénz, vagyis csak egy hamis ígéretre tellett. Egyetlen konkrétum hangzott el, amit készpénznek lehetett venni, hogy polgármestersége esetén DK-s alpolgármesterre tesz majd javaslatot.

 kep_1.jpg

Az LMP tagsága nyíltan megkérdezte Németh Angélát, hogy az LMP-től mit várnak el. Erre azt a választ kaptuk, ne indítsunk saját jelöltet, továbbá támogassuk Németh Angélát és kampányoljunk mellette. Az, hogy cserébe mi történne, pl a polgármesteri programba bekerülnek-e az LMP szakpolitikájával megegyező, és természetesen a kerület érdekét szolgáló tervek ……. fel sem merült.

A tagság látta, hogy összességében nincs program, és ahogy az előző választásokon, úgy most is csak matematikai pótléknak kell az LMP, annak a tagsága, szimpatizánsi bázisa és persze szavazói. Mindezt úgy, hogy asszisztáljunk a DK kiszolgálásához. Ezek fényében az LMP nem tudja támogatni Németh Angélát sem (László Tamást meg egyáltalán nem.)

Rajtunk kívül a Jobbik és a Momentum jelezte, hogy nem indít saját jelöltet, és ahogy az LMP, úgy ők sem támogatják a Fidesszel szemben induló jelöltet, és a Fideszest sem.

Az LMP és annak helyi tagsága fájó szívvel, de úgy döntött: nem indít saját jelöltet azért is, hogy kiderüljön: Hajdu László neve nélkül milyen támogatottsággal rendelkeznek a magukat nagynak képzelő pártok, és mit gondol a kerület lakossága merre kellene indulnunk, hogy végre kerületünk is a fejlődés útjára lépjen!

Ez a döntés mindkét oldaltól (FIDESZ, DK) a szokásos primitív érvrendszert, mocskolódást és paranoiát váltotta ki:

  • Aki másként gondolkodik, mint mi: ellenünk van
  • Aki nem ért egyet velünk: ellenünk van
  • Akinek saját gondolata van: ellenünk van
  • Aki nem áll be mögénk: ellenünk van

Sajnálatos módon mindkét jelöltet támogató pártok ezen gondolatok alapján működnek. Az LMP többek között az ilyen gondolkodás felszámolására és új értékek képviseletére jött létre.

Így a lehetőség adott: az LMP nem indít saját jelöltet, rajtunk semmi nem fog múlni. 

Tehát a felelősség innentől Németh Angéla vállát nyomja, rajtunk nem múlik a sikere, hiszen nem indítunk jelöltet!

Ő a jelölt László Tamással szemben. Hogy melyikük az alkalmasabb azt a választók majd eldöntik, de az biztos, hogy ha a baloldali tömb utolsó trükkjeként elbukik, végre új irány, új gondolkodás, és „új pólus” kell majd kerületünkben 2019-ben. 

A 2019-es őszi önkormányzati választáson viszont eldönthetik majd a kerület lakói, hogy 20. vagy 21. századi képviselők dolgozzanak értük. Rajtunk nem fog múlni.

A bejegyzés trackback címe:

https://szilvagyilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr6114211473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása