Szilvágyi László képviselő

Örömmel jelentem: lesz zebra létesítés és fiatalok lakástámogatása is

2017. szeptember 27. - Szilvágyi László

A tegnapi testületi ülés fontos és hasznos előterjesztésekben bővelkedett, melyek meglepő, de örömteli módon egyhangúan kerültek megszavazásra. Két olyan kerületet érintő LMP-s javaslat került elfogadásra, melyekért régóta küzdünk. Elkezdődhet egy gyalogátkelő létesítése a Szentmihályi úton a "szánkózódombhoz", és létrehozunk egy kimondottan fiataloknak szóló lakástámogatási rendszert.

Mi két éve - a kerület 30 éve -  kezdtük harcunkat a szánkózódomb melletti zebra létrehozásáért. Sokan segítettek, közel 500 aláírást gyűjtöttünk azért, hogy 30 év után biztonságosan át lehessen kelni a kiserdőben található szánkózódombhoz és erdei tanösvényhez, tornapályához. Ez eddig egy életveszélyes mutatvány volt, de javaslatunkat most a testület elfogadta, köszönjük a képviselők konstruktív hozzáállását.

Örömmel jelentem, megépülhet a régen várt zebra, és ezután biztonságosabban lehet majd átjutni a kiserdőbe.

zebra1-1.jpg

Területi szervezetünk régóta küzd a kerület fiatalításáért, annak érdekében, hogy kerületünkben a családot alapítani kívánó fiatal párok külön legyenek kezelve a lakáspályázatoknál. A képviselő testület egyhangúan fogadta el, hogy legyen külön pályázat a fiatal gyermeket akaró párok számára, biztosítva ezzel a lehetőséget arra, hogy gyarapodjon kerületünk lakossága, és fenntartható legyen kerületünk demográfiai fejlődése.

Örömmel jelentjük be, hogy a kerület javaslatunkra a továbbiakban segíteni fogja majd a családot alapítani kívánó párokat.

fiatalok.jpg

E mellett sikerült felállítani egy vizsgáló bizottságot, mely az utóbbi időszak pályázati és közbeszerzési eljárásban elköltött közpénzek felhasználásának módját tudja ellenőrizni, valamint sikerült a Liva-malomnál létrehozandó tájmúzeum létrehozására szolgáló javaslatot is elfogadtatni, mely Merk Péter képviselő úr javaslata volt.

Újra bebizonyosodott tehát, kitartó és elszánt munkával, egyetlen képviselő is tud eredményeket felmutatni kerületünkben, és képes olyan problémákat megoldani, melyek megoldásával hosszú évek óta tartoznak a kerületvezetők a lakosságnak. Képzeljék el, ha többen lennénk LMP-sek és többen dolgoznánk kerületünk fejlődésért.......egyszer eljön ez a szép jövő, ha mindannyian akarjuk:)

A bejegyzés trackback címe:

https://szilvagyilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr5212899226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Stili 2018.02.05. 14:32:47

Egy kérdésem lenne, mennyi időnek kell eltelni a szavazástól számítva, hogy létrejöjjön az az áhított zebra?

szilasz 2018.02.05. 18:21:29

Kedves Kérdező, elméletileg tavasszal (amikor az időjárás engedi) elkezdődik a kivitelezés. Sajnos több hatóságtól kell engedélyt beszerezni a témában (például még a fényerősséget is mérni kell) és ez a tervezést nagyon lassította:(

Stili 2018.02.06. 13:05:40

Köszönöm a választ!
Remélem úgy lesz, és nem ragad le a "projekt" a megszavazásnál!

Stili 2018.10.08. 16:00:01

:)
Van egy egyszerű kérdésem:
Melyik tavasszal kezdődik?

Stili 2019.04.02. 14:00:54

Úgy néz ki, ez lesz az a bizonyos tavasz, legalábbis építkezés jelei látszódnak azon a bizonyos területen!
süti beállítások módosítása