Szilvágyi László képviselő

Ígéret már van a zebránkra

2015. október 15. - Pandras

Szeptemberben több száz újpalotai lakos jelezte nekünk aláírásával, hogy 35 év után legyen már végre zebra a Szentmihályi úton, a „szánkózó dombnál”. Hogy pontos legyek nyomógombos lámpával ellátott gyalogos átkelőhelyről beszélünk. Ennek lenne végre az a célja és funkciója, hogy mi – a kerületben élők, családosok - szabályosan és biztonságosan tudjunk átjutni a kiserdőbe.

Számos helyen igyekeztünk hangot adni ezen problémánknak (internet, facebook, kerületi újság, stb.). Legutóbb már az önkormányzat testületi ülésén tárgyaltuk (ha röviden is) az ügyünket. Élve képviselői lehetőségeimmel/kötelességemmel interpellációt nyújtottam be Hajdu László polgármesterhez és fővárosi képviselőhöz. Első sorban arra voltam kíváncsi, hogy szerinte fontos-e ennek a zebrának az elkészítése, valamint, hogy az elmúlt 25 évben miért nem tett egyik városvezetés sem semmit, hogy a zebra elkészüljön? (Főleg, hogy több százmillió forintok repkednek ide-oda a kerületben.).

0.jpg

Természetesen érdemi választ nem kaptam kérdéseimre, de határozott ígéretet igen. A lényeg az, hogy Hajdu László is támogatja a zebrának a kiépítését. Azonban ennek biztosítása a főváros, és azon belül is a BKK feladata, amelynek jelen pillanatban nincs benne a 2016-os munkatervében ennek a zebrának az elkészítése. Bár állítólag a szándék megvan rá, de jobb esetben 2017-re lesz is belőle valami.

A választól függetlenül őszintén szólva, én akkor fogok megnyugodni, ha majd saját lábamon fogok átmenni ezen a gyalogátkelőn. És ahogy ismerem az eddigi politikusokat, ezt is majd a 2018-as ÉS/VAGY a 2019-es választásokon fogják átadni (mert ugye mostanság többször is átadnak dolgokat, pl Várkert bazár.) Persze mindkét lábbal a földön járok, hiszen mindannyian tudhatjuk, hogy egy ilyen minimális összegű beruházás nem éri el a kerületi építészünk, László Tamás ingerküszöbét, de amíg élek, remélek!

Amit megígérhetek, hogy időről időre rá fogunk kérdezni, és piszkálni fogjuk az illetékeseket.

A bejegyzés trackback címe:

https://szilvagyilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr637970921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása