Szilvágyi László képviselő

Magára hagyva csendben múlt ki a Neptun.....

2015. szeptember 03. - Szilvágyi László

Sokat gondolkodtam ennek a hétnek az elején azon, hogy a tanév indulásakor melyik rendezvényt látogassam meg mint kerületi képviselő. Nehéz döntés volt hiszen a tanév kezdete mindig egy új év indulása, lelkes gyereksereg és mosolygós tanárok lendületvétele az előttük álló tanévre. Azonban úgy döntöttem idén az elmúlás csendes méltóságát és a szomorúságot választom.....sokan együtt néztük a csendben kimúló Neptun utolsó óráit.

Akik eljöttek csendben voltak, sírtak, emlékeztek szerencsére volt mire. A sok emlék, barátságok és kapcsolatok, vidám és kevésbé vidám percek mind mind ott voltak a szemekben.

20150831_191954_1.jpg

Meg kell emlékeznünk azokról is, akiket nem láttunk a rendezvényen:

- Nem láttuk Balog miniszter urat, aki azt mondta az idei tanévnyitón, hogy párbeszédre törekszik a szülőkkel és a pedagógusokkal. Valamit rosszul csinálhat  mert a Neptun közösségével soha semmilyen módon nem beszélt, sőt sunyi nyúl módjára kerülte a találkozást Velük

- Nem láttuk a KLIK helyi vezírét, Tyukász urat. Nyilván a kerületen kívüli lakásának ablakából nem lát rá az eseményekre, és produktivitása kimerült a Neptun kinyírásában való segédkezésben. De van egy jó hírünk is vele kapcsolatban, az egyik íróasztalt, stipi-stopi lefoglalta:

20150831_194717_1.jpg

Természetesen szívből kívánunk hasonló sikereket számára a jövőben is...

- Nem láttuk a gyógyulgató szeretett Polgármester urat sem, mondjuk el lehet fogadni, hogy jelenlegi erejét kimeríti László Tamás utasításainak azonnali meghallgatása, és a protokoll vacsorákon való részvétel. Bár majd emlékezzünk, azért került megválasztásra mert kerületi "civil" lokálpatrióta......de ereje csak a Neptun kinyírására volt elég.

- Nem láttuk Balázs alpolgármester urat sem, pedig szívesen meghallgattuk volna eszmefuttatását a családi kassza és a pénzbeosztás rejtelmeiről. Azt beszélik a fóti buszon, hogy jelenleg Amerikában "gazdasági migránsként" veszi el a munkát az ottaniak elől......pedig micsoda energiája volt még nem régen a Neptun kinyírásában.

- Nem volt helyi "kőműves és balerinánk" László Tamás sem. Nincsenek információink, hogy a helyi irodája előtti kövezést felügyelte, vagy a volt választókerületének gigaberuházásánál szabta meg a sokadik átadási határidőt, esetleg osztotta az észt valamelyik "civil" pályázati keretből megnyert pestújhelyi sétán.......

SENKI sem vette a fáradságot a kerület tiszteletre vágyó "vezetőiből", illetve "A piszkos 12-ből", hogy elbúcsúztassa a kerület egyik legsikeresebb iskoláját, mondjon néhány biztató szót a jövőre nézve, vagy csak úgy "polgári" meg "lokálpatrióta" módon tiszteletét tegye...... Továbbá legalább választ adtak volna arra a talányra, hogy az ígéretekkel ellentétben, miért nem kapnak BKV bérletet azon rászoruló családok gyerekei, akik most szeptembertől buszozni kénytelenek új iskoláikba (úgy tűnik saját költségen), mások bölcs döntése okán.

Én ott voltam és sokkolt a látvány.....szétszedett bútorok, bedobozolt könyvek, szomorú arcok. A sors kegyetlensége - vagy a hóhérok csúnya tréfája - hogy azoknak kellett kiüríteni szeretett iskolájukat akik a végsőkig harcoltak érte.

20150831_194539_1.jpgEz a látvány jusson majd mindenki eszébe, mikor az Ő iskolája kerül majd a célkeresztbe, és választott "vezetőink" döntenek majd esetleges haláláról.

Végezetül tisztelet azoknak, akik a végsőkig harcoltak, és megtettek mindent amit lehetett....nem kis hősök ők, mert a saját árnyékukat győzték le és felemelt fejjel vesztették el a háborút. 

De ez a fajta hozzáállás lesz a jövő fegyvere, a maffia-kormány, a helyi érdek és mutyikoalíció, és a reménytelenség ellen. Ahol lehet mi segítjük ezeket a harcokat és erőnkhöz mérten támogatjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szilvagyilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr127756516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása