Szilvágyi László képviselő

Recseg ropog ez a bohózat

2015. április 23. - Pandras

Évek óta mérgezi a XV. kerület életét a Fidesz belviszálya. A nyugodt együttélés helyett a méltatlan pozícióharc, a kivagyiság és a kiszorítósdi folyt nem csak a fideszben, hanem az önkormányzatban is. Kerületünkben élő emberek szempontjából szerintem nem is az az érdekes, hogy mi történik most a helyi Fidesszel.

Nem az számít, hogy kit fognak kizárni, feloszlatják-e a teljes helyi szervezetet, vagy csak néhány fideszes lesz-e nem kívánt elem a pártban. Az igazán lényeges az, hogy a fideszes belviszállyal milyen lehetőségeket vesztettünk el. Hányan estek ennek áldozatául.

bohoc.jpg

Hány fejlesztés, hány olyan, a kerületiek életét jobbá tevő intézkedés maradt el, mert a képviselő-testületben a tavalyi választásokig László Tamás polgármester és a jelenleg is többségben lévő párt emberei egymás lekaszabolásával voltak elfoglalva? Mennyi kára származott ebből a XV. kerületnek?

Már megint a köz érdekei felett álltak a saját pecsenyéjüket sütögető képviselők egyéni érdekei. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a bukott polgármester, a fideszes László Tamás példája. Helyi városvezetőként nem volt képes felnőni a pozíciójával járó felelősséghez. A szakmai érveknek soha nem engedett, kompromisszumra képtelen volt, még akkor is, ha egyébként a kerület érdekei úgy kívánták volna. Nem volt rest saját alpolgármesteritől elvenni az aláírási jogot, és minden hatalmat magához ragadni. Számos esetben még a hivatali dolgozókba is képes volt „belerúgni”.

A hírek szerint a Fidesz következő lépése az lesz, hogy feloszlatják a kerületi Fideszt és mindenkit megfosztanak párttagságától. Ezek után Orbán Viktor kinevez egy új választókerületi elnököt, aki majd megmondja, hogy ki lehet Fidesz-tag. Az Index szerint ez a mindenható személy éppen László Tamás lehet, aki így végleg leszámolhat a vele szembe helyezkedő, a kerületnek jót akaró helyi fideszesekkel. Nos……

Ha cinikus lennék, akkor azt mondom, hogy ez a kinevezés egyáltalán nem lenne meglepő Orbán Viktortól, de nem leszek, és csak annyit mondok: az ég óvja meg Újpalotát, Rákospalotát és Pestújhelyt a helyi kiskirályok további ténykedésétől! Jöjjön az bármely oldalról. Hiszen mint ismeretes ezek a kiskirályok nem képesek mások véleményét, kiváltképp ellenvéleményét elfogadni, mert abban a pillanatban ők ellenségekké válnak. Ergo szinte biztos, hogy ha László Tamás marad a kerületi elnök, akkor bólogató kiskutyák lesznek a politikai és hatalmi kiszolgálói.

A bejegyzés trackback címe:

https://szilvagyilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr617391292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása