Szilvágyi László képviselő

„Süllyed a hajó….de még festik a korlátokat…”

2014. január 25. - benoe23

Még bizonytalan voltam abban, hogy elinduljak-e az LMP XV. kerületi képviselő-jelöltjeként, de január 14. napja begyújtotta motivációm rakétáit.


Elképzelhetetlennek tartom, hogy 2010 után, mikor az emberek reménytelenségükben kétharmados többséghez segítettek egy komoly szellemi és morális problémával küszködő kollégiumi szobacsapatot, bármi esélye lehet egy Gyurcsány-féle összeborulásnak!
De ahogy Hofi Géza mondta, egyelőre „egy csőcselékünk van, azzal kell megoldanunk mindent”. Ebben a helyzetben szükség van mindenkire, aki kicsit is tenni akar azért, hogy ebben az országban jobb legyen! Szükség van arra, hogy Hofi által jellemzett „politikusaink” végre kapjanak határozott jelzést: az idejük lejárt!
Nézve a jelenlegi politikai palettát, nincs más, amely erre alkalmas lehet, mint az LMP. S nem azért, mert mi tökéletesek lennénk,  vagy mert tudjuk a tutit, hanem mert  mi nem vagyunk az elmúlt 25 évben kitermelődött „politikusok”  követői.

BLOGRA.jpg
Adva van egy önnönmagától megrészegült társaság, a FIDESZ, amely kétharmados sikerének birtokában egyedülinek  és megkérdőjelezhetetlenek kiáltotta ki magát, mint „csapatot” és minden helyi vazallusát is. Nálunk, a mi kis „palotai” országunkban is megjelent egy igazi „MEKK ELEK”: László Tamás, akinek tudása önnön imádatában teljesnek mondható. Ahogy emlegetni szoktam a testületi üléseken, ő  egy személyben „kőműves és balerina”, aki mindenhez ért, és ami a legveszélyesebb, tárgyi tudás híján alkotni akar. S ez az álmoskönyvek legveszélyesebb variációja.


Másik részről létrejött a nagy restaurátor brigád, az MSZP-EGYÜTT-PM-DK-LIBERÁLISOK. Ugye milyen egyszerű megjegyezni? És ezen csapat egyetlen feladata Gyurcsány Ferenc restaurálása. Sokszor elképedek, mikor azt mondják, ez a szövetség fogja megreformálni az országot. Elég csak megnéznünk: Gyurcsány, Kuncze, Fodor, Bauer, Bajnai, Veres, Helmeczy…..tovább is van, mondjam még? Ez a csapat semmilyen megújulási vagy előrelépési lehetőséget nem hordoz magában!


Van még a mostanában laza „hitgyülis” arculatba („Mi jobbikosok” óriásplakát) átmenő, erősen változó csoportosulás, a JOBBIK. Ők nem találtak egy igazi „palotai” arcot, importáltak inkább egyet!  Ami annak fényében, hogy jelenlegi önkormányzati képviselőjük, rövid győzködés után lelépett hajójukról s az önmegvalósítás útját László Tamás helyi polgármester szavazógépeként találta meg, egyáltalán nem meglepő.


És maradunk mi, az LMP. Két dolgot feltétlenül bizonyítottunk az elmúlt négy évben. Először is még az osztódást is felvállaltuk azért, hogy leválasszuk magunkról azokat az arcokat, akik az LMP-t az SZDSZ reinkarnációjának akarták használni. Bebizonyítottuk, hogy haladó, modern gondolkodású, de tradíciókra, környezetvédelemre s fenntarthatóságra építő ZÖLD párt vagyunk, a magunk, kezdőket jellemző hibáival együtt. Másrészt pedig nem tanultuk el a dagonyázást a magyar politikai mocsárban!

budapesti_csapat.jpg
Meggyőződéssel vallom: az LMP az egyetlen, amely a reményt hozza el a magyar politikában!
Így hát beszállok a ringbe, indulok a 12. választókörzetben országgyűlési képviselő-jelöltként. Biztosan kapok majd hideget, meleget, de a fejem mindvégig felemelhetem, mert nincs mit szégyellnem azon, hogy beszálltam a harcba……….

A bejegyzés trackback címe:

https://szilvagyilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr605780979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása