Szilvágyi László képviselő

Egyhangú döntés az illegális szemetelés ellen

2020. november 04. - Pandras

Szerintem nincs olyan 15. kerületi lakos, aki ne találkozna személyesen vagy az interneten keresztül azzal, hogy sok esetben található szemét a köztereken. Ez sajnos egy örök probléma, de a tegnapi nap egy újabb lépést tettünk annak érdekében, hogy csökkenhessen az önkormányzat költsége, amit a kerületben elhelyezett illegális hulladék elszállítására költünk el minden évben.

A tegnapi képviselő-testületi ülésre önálló előterjesztéssel éltem, aminek a lényege az volt, hogy a kerület pályázza meg azt a Belügyminisztérium által kiírt pályázatot, amely a települési önkormányzatok területén lerakott illegális hulladékok elszállítását támogatja.

Mindannyiunkat rossz érzés tölt el, amikor azt látjuk, hogy megint szemetesek az utcáink, zöld területeink. Azt sajnos ki kell mondani, hogy teljesen mindegy ki egy település polgármestere. Teljesen mindegy, hogy a FIDESZ vagy ellenzék vezeti a kerületet. Mindig voltak és lesznek olyan emberek, akik láthatóan nincsenek tekintettel sem a környezetre, sem a szabályokra, sem a többi itt lakóra.
szemet.jpg

Teljesen felszámolni az állandó szemetelést nem lehet. De tenni lehet többek között annak érdekében, hogy csökkentsük mind a mennyiségét, mind a szükséges elszállítás költségét. Az önkormányzat által beadandó pályázat ezt a célt szolgálja. Reméljük nyerni fogunk a pályázaton. Ezzel kapcsolatban megkértem a FIDESZ képviselőit is, hogy segítsenek picit lobbizni a kerület érdekében. Bízom a támogatásukban, mert ők is megszavazták a pályázat beadását.

Fontos látni, hogy az önkormányzat, illetve a RÉPSZOLG minden évben nagyon sok időt és pénzt szán arra, hogy a közterületen található hulladék elszállításra kerüljön. Igaz vannak olyanok sajnos (még a képviselők között is), akik inkább lefényképeznek egy nagy kupac szemetet, kirakják a facebookra és elindítják a szokásos hangulatkeltésüket, miszerint nem csinál semmit a polgármester, nem csinál semmit a városvezetés.

Számukra szeretném jelezni, hogy a RÉPSZOLG munkatársai, amennyiben jelzést kapnak, hogy közterületen illegális hulladékot helyeztek el, akkor az elszállításra fog kerülni. Ezért mindenkit arra bátorítok, főleg a hangulatkeltőket, hogy ha van pár percük, akkor a szemétkupac lefotózása és facebookra való kirakása helyett, inkább jelezze a megfelelő helyen, hogy mi a probléma. Így szerintem gyorsabban eltűnik a szemét.

Ha bárhol a kerületben illegális hulladékot találnak, kérem ERRE A LINKRE KATTINTVA jelezzék azt.

Végezetül ezúton szeretnék köszönetet mondani az önkormányzat dolgozóinak, akik segítettek és segítenek mind az előterjesztés, mind a pályázat elkészítésében! Továbbá újra szeretném megköszönni a RÉPSZOLG Kft. dolgozóinak folyamatos munkáját!

A bejegyzés trackback címe:

https://szilvagyilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr7316272618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Podmaniczky Elek 2020.11.10. 01:18:29

Amikor képviselő voltam,javasoltam,hogy a kerületben helyezzünk el olyan konténereket /rácsos tárolókat/a zöld hulladék elhelyezésére,kifejezetten erre a célra.Most nem rég megvalósult,pl.a Pestujhelyi téren a pavilon elötti szakaszon!Sajnos egyideig a lakosság -beleértve engem is-egy ideig erre használta ezt a lehetőséget,de az utóbbi időben már ócska butorok,épitési törmerlékek is elhelyezére kerültek,sőt már a konténerek mellett is lerakásra kerültek!Tehát a jószándékú lehetőség,kezdett nem jól müködni!Ettől kezdve a Répszolg munkatársai érdekes módon nem vitték el azonnal az ilyen szemetet,gondolom nevelési célzattal!Nem tudom hol van még a kerületben ilyen lerakási lehetőség,de nézzétek meg ezt a helyet is!Tehát a lakosság nem rendektetésszerüen használja a lehetőségeket,sajnos!Üdv.Elek
süti beállítások módosítása