Szilvágyi László képviselő

Örömmel jelentjük a szánkózódomb biztonságosan megközelíthető

avagy a második zebrát is tető alá hoztuk

2019. május 23. - Szilvágyi László

Hosszú hosszú évek adóssága volt az, hogy szabályosan és biztonságosan átlehessen kelni az újpalotai lakótelepről a kiserdőbe, a bográcsozó helyekhez és az erdei torna pályához. Ezt a problémát érzékelve, pár éve petíciót indítottunk annak érdekében, hogy oldjuk meg ezt a problémát. A kezdeményezést anno több százan támogatták. Az önkormányzatnak pénze volt, de sajnos sokáig csak a mellébeszélés volt, miszerint miért is nem lehet ezt megvalósítani.

De az LMP a problémák megoldására jött létre, és elmondhatom két év harc után, tegnap elindult a zebra tesztüzeme.

20190523_110007.jpg

Helyi cégünk a Répszolg Kft. kivitelezésével elkészült a zebra, és hozzá a parkoló is rendezésre került, valamint kis bevezető járda is épült az erdő fele.

A gyalogátkelő nyomógombos rendszerű, vagyis csak akkor üzemel, ha valaki át akar haladni, nem állítja meg feleslegesen a Szentmihályi út forgalmát, amivel kapcsolatban sokan szót emeltek.

20190523_105923.jpg

Az elmúlt két napban már sok köszönő üzenetet kaptunk, melyet ezúton is köszönünk, azonban az Önök kitartását, türelmét, és segítségét is köszönöm. A több száz támogató aláírás végre jól hasznosult, még ha hosszú is volt az út, csak sikerült együtt végig mennünk rajta. És sikerült a Wysocki utcai gyalogátkelő után a kiserdő felé vezető zebrát is tető alá hoznunk.

Civil támogatással nyár elején tervezzük egy avató ünnepség tető alá hozását. Mivel jelenleg a kerületnek nincs még költségvetése, így jómagam saját forrásból fogom biztosítani, egy kedves gyerekbarát ünnep megtartását, és a zebra képletes felavatását.

vege.jpg

Újabb kerületi népmese ért hát véget a jó győzelmével, és az igazság diadalával. Büszke vagyok, hogy részese lehettem, és folytatom a munkát hiszen a kicsi, de apró sikerek is azt mutatják, hogy van létjogosultsága a politikában a józan racionális és építő munkának.

A bejegyzés trackback címe:

https://szilvagyilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr7314852170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Stili 2019.06.21. 15:53:27

Örömteli, hogy végre elkészült és jó látni, hogy nem volt igaza a "forgalomlassító" károgóknak. Még sok sikeres kezdeményezést kívánok!
süti beállítások módosítása