Szilvágyi László képviselő

Mire folyik nagyjából 1.600.000.000 Ft a közös pénzünkből?

2018. november 15. - Szilvágyi László

Az önkormányzat hamarosan fejleszteni fogja kerületünk északi részének infrastruktúráját, mivel Rákospalotán kiépítésre kerül az északi főgyűjtő csatorna. Ez a fejlesztés számos új lehetőséget nyithat meg a kerületnek, annak teljes és egy kisebb közösségének is. Az utóbbi az, amit érdemes már jó előre figyelemmel kísérni, főleg, ha már közpénzről beszélünk. De miről is van szó pontosan….?

Régóta tervben van az a szándék, hogy Rákospalotán csatorna kiépítés, fejlesztés történjen. Ez önmagában támogatandó, a kérdés az, hogy a fejlesztés után mi fog ezeken a területeken történni, kik is azok a tulajdonosok, akiknek a meglévő föld területének az értékét megtöbbszörözi az önkormányzat? A kérdésekre nem jött még meg a válasz, pedig számtalanszor kérdeztem feszegettem a kérdést.

talicska.jpg

Hosszú ideje hallgatjuk, miként akarnak a baloldali politikusok lenyomni a torkunkon egy 1.600.000.000 Ft (1,6 milliárd Ft) értékű közpénz költést úgy, hogy Mi mint kerületi lakosok (vagyis hát az önkormányzat) még hitelt is veszünk fel rá (500.000.000 Ft). A csatornát pedig majd ingyen átadjuk a fővárosnak, és később bizonyos cégek és személyek megtollasodhatnak belőle....

Ugye milyen jó üzlet lehet ez valakinek? De elárulom nem a (teljes) lakosságnak.....

Évek óta harcolunk, hogy megtudjuk, kinek hozhat ez a beruházás extra profitot, hogy az amúgy elmaradott, fejlesztésre szomjazó kerületünk saját erőből és hitelből csatornáztassa ezeket a földeket, amelyeket anno a kárpótlásnál, egy jól körül határolható érdekkör magának osztogatott ki.....

Ha az LMP nincs résen, bizony most sem tudnánk meg! Egy szimpla átlagosnak tűnő bizottsági ülésen indult el a folyamat (kizárólag a baloldali képviselők és külsős emberek szavazataival), de pechjükre mi tudunk olvasni a sorok között, és jelen voltunk akkor mikor ott kellett lennünk. Javaslattal éltünk, hogy az önkormányzat a beruházás előtt mérje fel és összesítse, hogy az érintett földterületeknek kik is a tulajdonosai. Továbbá arra is legyen szándék, hogy a tulajdonosok földjeinek értékét ne csak és kizárólag közpénzből növeljük meg, hanem ők is tegyenek hozzá valamennyit, főleg, ha később nagy haszonra tehetnek majd szert.

Ez miért is fontos? Mert, legyen szó egy társasház liftjének felújításáról, magánlakások, házak felújításáról (pl szigetelés), ahhoz az önkormányzat/állam úgy ad támogatást, ha a tulajdonosok is hozzájárulnak a fejlesztéshez, főleg mivel ennek leginkább ők maguk lehetnek haszonélvezői. Nos, a csatorna beruházást illetően nem biztos, hogy így akar majd eljárni az önkormányzat, és ez bizony morális és egyéb kérdéseket is felvethet. Például, hogy magát a csatornaberuházás kivitelezését kifogja majd megcsinálni?

 JÓ HÍR!

Javaslatunkat elfogadták, ezért fel kell térképezni (eddig vajon miért nem tette meg a hivatal, és Dr. Lamperth Mónika jegyző?) a csatorna építésével tollasodó földtulajdonosokat. Meg kell tudnunk ki(k)nek a vagyona gyarapodhat az Önök pénzéből és felvett hiteléből!

Az a Polgármester Asszony, aki takarékos kerületet ígért a kampányban Önöknek, ebben a témában nem nagyon mozdult meg eddig, de nem baj segítünk mi kéretlenül is. Nem volt tovább mit takargatni, most már bárhogy is titkolják, látni kell a pályán:

img_2622_1_1.jpg

Kíváncsian várjuk az anyagot, és bízakodunk, hogy Polgármester Asszony valóban szembe megy a sejtelmes közpénz költésekkel!

A kerületünk fejlesztésre, fejlődésre, minőségi változásra éhezik! Nagy kérdés a külterület csatornázása e a legfontosabb? Közösségi ház kellene vagy új lakások, esetleg sport fejlesztések? Én, mint a Kerület- és Vállalkozásfejlesztési Bizottság elnöke természetesen támogatom a kerület fejlesztését. De szerintem egy fejlesztésnél legyen az a saját lakásunk, vagy egy település tulajdona, fontos a jó gazdálkodás, a költséghatékonyság. És ez ebben az esetben úgy lehetséges, ha a tulajdonosok is hozzájárulnak a költségekhez!

Figyeljünk hát adó forintjainkra, mert a narancs szín és a vörös szín nincs annyira távol egymástól, mint azt sokan hiszik. Nehogy ráfázzunk a "Régi - Új" arcok ígéreteire.....

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szilvagyilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr9514360069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása