Szilvágyi László képviselő

A csatazajban és sárdobálásban higgadt javaslatok az LMP részéről

2018. február 27. - Szilvágyi László

Hosszas szájkarate és sárdobálás közepette zajlott a kerületünk 2018. évi költségvetésének vitája. Jómagam kimaradva ebből 16, a kerület életét, a vállalkozók sorsát, közös életünk javítását célzó javaslattal éltem a 2018. éviköltségvetéshez.

testuleti_02_f-nb-350x180-1448541438.jpg

Hosszas és személyeskedő viták után többek között az alábbi LMP javaslatokat támogatta a Képviselő-testület :

- Palota Kártya bevezetése, reméljük Zuglóhoz hasonlóan nálunk is lehet majd kerület kártya

- Újonnan alakuló éttermek reklámozásának támogatása, jelenleg kerületünkben összesen 4-5 étterem működik.   Ez döbbenetesen kevés egy 80.000 fős kerületben. Azt gondoljuk, vissza kell hozni az éttermek hangulatát kerületünkben.

- Utcák egyirányúsítása kerékpárosoknak és bicikli tárolók létesítése

th.jpg

- Vállalkozás fejlesztési koncepció készítése, sajnos kerületünkben a mai napig nincs összefogott rendszerezett vállalkozás fejlesztési koncepció. E nélkül nem lehet fejleszteni.

- Társasházak előkerteinek fejlesztési alapja, sok társasház már rendelkezik szépen rendezett előkerttel. Cél lenne, hogy minden társasház előtt ilyen kerteknek kellene lennie, ezért javaslom ilyen támogatási alap létrehozását.

- Az újpalotai vásárcsarnokkal szembeni terület rehabilitációja, mindenki egyetért vele, hogy ezt a területet rendbe kell tennünk. Sajnos eddig nem történt semmi ez ügyben, most egy átalakításra és tisztába tételre tettem javaslatot.

13413571_1100719366652357_613267544907962431_n.jpg

- A Wysoczki utcába tervezett gyalogátkelő elkészítése, ez is régi probléma. Megteremtődött a pénz, hogy végre biztonságban átkelhetnek a gyermekek a Patyolat oviba.

0.jpg

- A zebrák fényvisszaverő festésének támogatása, ez filléres de igen hasznos dolog, már régen minden zebra ilyen festékkel kellene, hogy elkészüljön.

- Kertvárosba padtelepítés, fekvésmentes, vandálbiztos padokat javaslok telepíteni Rákospalotára és Pestújhelyre.

 Ezek azt gondolom hasznos és jobbító javaslatok a kerületünk életminőségének javítására. És örömmel tölt el, hogy ezeket a testület támogatta.

 Sajnos nem támogatta a testület az alábbi javaslatainkat:

- a volt Neptunos szülők bérlet támogatása

- a szociális térkép frissítését

- és az Észak Pesti Kórház (volt orosz kórház) területén a termálkút további feltárását

in-which-one-trader-admits-hes-been-wrong-and-crushes-everyones-complaints-about-bernankes-market.jpg

Bár nem értjük az okát, miért nem támogatták ezeket a javaslatokat, de összességében a tavalyihoz képest sokkal bíztatóbb és az apró részletekre jobban odafigyelő költségvetést alkottunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szilvagyilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr1913703412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása