Szilvágyi László képviselő

Miért haragszik Tarlós úr a DK-s polgármesterünkre és a XV. kerületre?

2017. május 25. - Szilvágyi László

Nagyon vártuk már, tavaly kétszer is eljöttek hozzánk a tervezők, bemutatták, megígérték.

Hajdu Polgármester úr interpellációmra azt ígérte minden tőle telhetőt megtesz érte.

Jogerős építési engedély van rá.

De ismét csalódnunk kellett!

Elképesztő műszaki állapota ellenére idén sem újítják fel az Erdőkerülő utcát!

 

A tavalyi évben két alkalommal hallhattuk a tervezőktől, hogy időszerű és tervbe vett felújítás kezdődik az Erdőkerülő utcában. Azt mondták benne van a költségvetésben, jogerős engedélyek vannak rá, és végre valahára felújítják.

Mi ekkor javasoltuk, hogy épüljön zebra a Szentmihályi útra, hogy a szánkózó dombot és az erdei tornapályát biztonságosan meg lehessen közelíteni. Ezt a kérést - melyet több száz kerületi lakos aláírásával támogatott - a XV. kerületi Polgármester azzal utasította el, hogy idén felújítják az Erdőkerülő utcát, és épül a felújítás keretében zebra is a Szentmihályi útra, oda ahová a korábbi polgármester László Tamás úgy építtetett tornapályát, hogy azt biztonságosan nem lehet megközelíteni!

b68y3asc.bmp

Vajon mit főzött ki a két jó barát a felújítás érdekében?......KONKRÉTAN SEMMIT!

A fővárosi közutak kezelőjétől azt az írásbeli tájékoztatást kaptuk, hogy a Fővárosi Közgyűlés 158/2017(02.22.) számú határozatával törölte az Erdőkerülő utca és a Zsókavár utca felújítását!

Annyit lehet olvasni a Fővárosi közgyűlés jegyzőkönyvében, hogy SENKI (vagyis kerületi Polgármesterünk sem) nem emelt kifogást, senki nem szólt hozzá. Három tartózkodás mellett, nem szavazat nélkül megszavazták, hogy nekünk Palotaiaknak nem jár ez a felújítás.

Azt, hogy Polgármester urunknak miért nem volt hozzáfűzni valója, esetleg tévedésből, vagy szövegértelmezési nehézségből fakadóan - volt már ilyen mentegetőzése - meg is szavazta e a törlést, azt megkérdezzük Tőle.

Azonban az érdekelt minket, Tarlós úr és bandájának mi baja a kerülettel? Kikértük adatigényléssel vajon a mostani DK-Fidesz kerület érdekében működő koalíció idejében mennyit költött a Főváros a kerületi utak karbantartására, felújítására?

Adatkikérésünkre válaszolva kiderült, hogy 2015 és 2016 között a Főváros 9,6 milliárd forintot fordított az utak fejlesztésére, javítására. Ebből a kerületünk 8,2 millió forintot, vagyis 0,008 %-ot kapott. Remélem Hajdú László polgármester úr a jövőben elkezd végre a kerületért lobbizni fővárosi szinten is, mivel ha valaki nem tudná Ő a XV. kerület fővárosi képviselője.

lac_2.jpg

Mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy végre a XV. kerület is annyi figyelmet kapjon, mint a többi kerület. A mai nap félpályás útlezárással kívántuk felhívni erre a problémára a figyelmet, és ha már arra jártunk kátyúztunk is egy kicsit, ha már a választott fővárosi képviselők többsége nem foglalkozik a kerülettel.

laci_1.jpg

Követeljük Tarlós úrtól, hogy a jogerős építési engedéllyel és tervekkel rendelkező utat haladéktalanul újítsák fel!

A bejegyzés trackback címe:

https://szilvagyilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr1712534817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása