Szilvágyi László képviselő

Élhetőbb Újpalotát – avagy élni és élni hagyni

2016. június 10. - Pandras

Több, mint két héttel ezelőtt indítottuk el kezdeményezésünket az újpalotai Vásárcsarnoknál található két kocsma megszüntetésével kapcsolatban, a környéken állandósult rossz körülmények miatt. Az ügy megoldódni látszik: az egyik kocsmát már bezárták, a másik kocsma bezárását is vizsgálja az önkormányzat. Szeretnék még egyszer köszönetet mondani a lakosságnak a támogatásért.

Attól azonban, hogy a kocsmák környéke valamennyire konszolidálódott, az Újpalotát jellemző többi probléma még nem oldódott meg. A lakók több fórumon jelezték, hogy a környéken továbbra is mindennaposak az utcán való alkoholizálások, a szemetelés, a közterületek WC-nek való használata. Ezeken kívül számos további, megoldásra váró problémát jeleztek még. Látható, hogy sok a feladat, amelyekre komplex megoldások kellenek.

ujpalota.jpg Fotó: xvmedia.hu - Vargosz

Bár vannak részleges megoldások, melyek sok esetben csak tűzoltásra alkalmasak, de maradandó eredményt nem hoznak. Amondó vagyok, hogy ha egy problémát egy hét alatt sikerült megoldanunk, akkor ne dőljünk hátra és ne is dugjuk homokba a fejünket.

Ezért lakossági fórumot szervezünk annak érdekében, hogy az Újpalota közterületein (is) tapasztalható köztisztasági, közegészségügyi, szociális és közrendészeti problémákra valós megoldások szülessenek.

A fórum időpontja: 2016. június 17., péntek 18 óra.

A fórum helyszíne: Kikötő Ifjúsági Közösségi Sziget (1156. Száraznád utca 5.)

A fórumra meghívtuk többek között az Egyesített Szociális Intézmény képviselőit, a XV. kerületi rendőrkapitányság, valamint a XV. kerület önkormányzati rendészetének képviselőit is.

Amennyiben érdemi változást szeretnénk Újpalotán elérni, kérem, jöjjön el a fórumunkra!

A bejegyzés trackback címe:

https://szilvagyilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr678797206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása