Szilvágyi László képviselő

Nem kíváncsi az önkormányzat az oktatásban dolgozók véleményére

2016. április 25. - Pandras

Mai napon Ikotity István országgyűlési képviselőnkkel (LMP) tartottunk sajtótájékoztatót az önkormányzat épülete előtt. Képviselőtársam szerint az elmúlt évek már bebizonyították, hogy a központosított állami iskolafenntartó modell megbukott.

Kijelentette, hogy a Fidesz ugyanazt csinálja az oktatásban, amit a Gyurcsány-kormány tett az egészségügyben, ugyanis átgondolatlan, folyamatosan változó elképzelésekkel állnak elő. Az LMP viszont továbbra is azt javasolja, hogy amelyik önkormányzat kéri, az kapja vissza a saját oktatási intézményeit az állam pedig járuljon hozzá azok finanszírozásához.

Többek között ezért is indítottuk útjára petíciónkat, amely célja, hogy az oktatási intézmények kerüljenek vissza az önkormányzatokhoz, azzal a pénzzel együtt, amit a KLIK-hez rendeltek.

sajttaj_2.jpg

Miért nem akarja a DK - FIDESZ koalíció meghallgatni az oktatásban dolgozók kérését, véleményét? Kit próbálnak fedezni ezzel a magatartással?

Könnyen lehetséges, hiszen a kerületben gyűjtött petíción túl kezdeményeztük, hogy az oktatási bizottság hallgassa meg a kerületi oktatási intézmények vezetőit és pedagógusait a KLIK átszervezésével kapcsolatban. Az eredmény több,  mint letaglózó. Hiszen….

Hajdú László (DK) polgármester saját maga is kezdeményezheti a bizottság összehívását, ezt kértem Tőle írásban. Ezt a javaslatot elvetette, sőt kijelentette nincs mozgástere a kérdésben. Így  tovább passzolta az ügyet az oktatási bizottság elnökének, Móricz Eszternek (MSZP). Ez azért is érdekes, mert amikor a Neptun iskolát kellett bezárni, vagy a Páskom-ovit megszüntetni akkor még volt mozgástere polgármester úrnak, jelenleg nincs.

Elnök asszony eddig sajnos nem hívta össze a bizottság ülését, de amíg élünk remélünk. Továbbra is kérjük tőle, segítse a kerületet, hívja össze a bizottság rendkívüli ülését.

Addig tovább gyűjtjük a támogató aláírásokat az iskoláink visszaszerzéséért, amit itt is ki lehet tölteni:

http://lehetmas.hu/mi-varosunk-mi-iskolank/

A bejegyzés trackback címe:

https://szilvagyilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr528663114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kvadrillio 2016.04.26. 12:10:34

MIKOR VOLT KÍVÁNCSI ORBÁN A ZEMBEREK VÉLEMÉNYÉRE ????? SOHA !!!!! MINDIG IS A SAJÁT FEJE UTÁN DÖNTÖTT MEG A SAJÁT HASZNÁRA ! AZ ÖNKORMÁNYZATOK SZINTE TELJESEN FIDESZES POLGIMESTEREK ALATT NYÖGNEK ! RENDESEN EL IS TŐZSDÉZTÉK A MILLIÁRDOKAT, ORBÁN BÁCSI MEG A KÖZÖSBŐL ÁT IS VÁLLALT, KONSZOLIDÁLTA ŐKET ! MAFFIÓZ MIND EGY SZÁLIG !

kvadrillio 2016.04.26. 12:20:51

@kvadrillio: A legfőbb ügyész felesége, az igazságügyi miniszter ügyvédi irodája, a jegybankelnök unokatestvére – csak néhány azok közül, akiknek bőven jutott a Magyar Nemzeti Bank alapítványai által kifizetett több milliárd forintból.

Csaknem ezer tételből álló listát hozott nyilvánosságra a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hat alapítványa azután, hogy a Kúria ezt kötelezővé tette a 260 milliárd forint közpénzzel „megtámogatott” szervezeteknek. A kifizetések listájából kiderült, milliárdos tételek mentek ingatlanvásárlásokra és méregdrága rendezvényekre, de 50 millió forintot meghaladó szponzori és vaskos megbízási szerződések is szerepelnek a kifizetéseknél. A kedvezményezettek között számos baráti, rokoni szál található.

Jól járt a Matolcsy György unokatestvérének érdekeltségébe tartozó BanKonzult Kft. is. A Szemerey Tamáshoz köthető cégtől öt alapítvány is megrendelte ugyanazt a Hazai és globális gazdasági és pénzügyi trendek című elemzést nyomtatott formában, havonta 750 ezer forintért. Jutott megbízás a szintén Szemerey érdekeltségébe tartozó NHB Növekedési Hitel Bank Zrt.-nek is. A pénzintézettel többször kötöttek hatmilliárd forint értékű betétszerződést. De több százmillió forinttal támogatták meg a VS.hu, valamint az Origo.hu portált is kiadó New Wave-cégcsoportot is, amellyel kapcsolatban többször felmerült Matolcsy rokonának neve.

HMMM......AZ ÖNGONDOSKODÁS MAGASISKOLÁJA !!!!!.....HOVA HÁNYJAK.......

ÉS EZEKET A FÉRGEKET ÜLTETTE ORBÁN UN. ELIT-KÉNT A MAGYAR TÁRSADALOM NYAKÁBA ?????
süti beállítások módosítása