Szilvágyi László képviselő

Kell-e nekünk a villamos?

2016. február 12. - Szilvágyi László

Sok információval rendelkezünk már, és megannyi kérdésünkre várjuk még a választ villamos ügyben, de a kerületi LMP-nek van még egy jelentős hiányérzete: senki nem kérdezi meg Önöket a lakosságot, hogyan is szeretnének vagy nem szeretnének villamost Újpalotára?

Kell-e nekünk a villamos, ha igen, akkor miért, és milyen feltételekkel? Attól függ a válasz, hogy kinek is tesszük fel a kérdést. Látható, hogy a fővárosnak, a kerületi városvezetésnek és talán még a BKK-nak is mindegy, hogy milyen feltételekkel, de kell. Főleg, hogy a megtervezése/megrajzolása „csak” 1.000.000.000 forintba, azaz 1 milliárd forintba fog kerülni.

3210v67-1k.jpg

Forrás: villamosok.hu

Láthatóan sem a FIDESZ-t, sem "gigakoalíciós" partnereiket (DK, Liberálisok, RÁTE, EGYÜTT-PM) nem igazán érdekli az emberek véleménye, főleg a kerületieké, ha „izmos” témákról van szó. Legyen az a Neptun iskola, és az Észak-pesti kórház sorsa, vagy éppen a teljes kerületi közlekedést több évre (feleslegesen) megbénító közlekedési átalakítás.

Nem vonható kétségbe, hogy a villamos sokkal környezetbarátabb, mint a jelenlegi buszcsaládok. De látni kell: a jelenlegi buszokkal el lehet jutni Újpalotáról a Camponáig átszállás nélkül. A villamossal finoman szólva is ez megkérdőjelezendő, és legalább kétszer háromszor annyiba kerül bérlet nélkül. Túl az átszállások megemelkedésén, itt az emberek otthona, munkába járása és mindennapi élete kerülhet problémák sokasága közé.

Az LMP a villamos beruházást két feltétel esetén tudja nyugodt szívvel támogatni:

  1. Ha a villamos minimum elmegy a valódi belvárosig, de inkább Budára, ahol már könnyedén át lehet szállni a fonódó villamosra. (Egyébként látva a beruházásra szánt pénzt, csoda, ha a Bosnyák térig elmegy majd ez a villamos.)
  2. Ha valami csoda folytán kapnánk arra ígéretet, hogy Budára, vagy akár csak a belvárosig el is megy a villamos, akkor is, amíg nem tudjuk meg azok véleményét, akik használni fogják a villamost (láthatóan tetszik/nem tetszik alapon), addig ezt a beruházást felesleges pénz kidobásnak tartjuk. Illetve kormányközeli cégek helyzetbe hozásának látjuk.

Minket azonban érdekel a lakosság véleménye is, ezért úgy döntöttünk, hogy meghirdetjük az Orbán maffia rezsim egyik kedvenc és megunhatatlan fegyverét a NEMZETI KONZULTÁCIÓT kerületünk e fontos kérdése kapcsán.

Ezért javaslatot nyújtottam be a kerületet működtető "gigakoalícióhoz", hogy az önkormányzat kérdőív formájában mérje fel Újpalota lakosságának véleményét és igényeit a villamossal kapcsolatban.

Mellékszálként pedig érdemes visszanézni a villamossal kapcsolatos „közmeghallgatáson” elhangzottakat. Ahol arra a kérdésre, miszerint van-e bármilyen köze a villamosnak ahhoz, hogy az M4-es metró nem hozza azt az utasszámot, amit az unió előír? – azt a választ kapta a lakosság, hogy nem igaz. Élve az egészséges szkepticizmus jogával Schmuck Erzsébet országgyűlési képviselőnk segítségével írásbeli kérdést nyújtottunk be Dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszterhez a kérdés tisztázása végett.

Tűkön ülve várjuk a választ.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szilvagyilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr18378828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Veronika Laska 2016.02.13. 12:45:35

Nekem kell!Aki idős és nehezen mozog azoknak miért kell a metróhoz úgy eljutni hogy hatalmas lépcsőket másszon meg?
süti beállítások módosítása