Szilvágyi László képviselő

Mi lesz a kerületünk legnagyobb lehetőségével.....?

2014. szeptember 28. - Szilvágyi László

Valószínűleg minden kerületi lakos egyetért azzal, hogy az Észak Pesti Kórház (leánykori nevén volt Orosz kórház) kerületünk fejlesztésének egyik legnagyobb lehetősége, amit kár lenne a mostanság szokásos diktatórikus módon elkótyavetyélni.

A történet a rendszerváltáskor kezdődik, mikor a kivonuló szovjet csapatok, még használható, de felújításra szoruló állapotban hagyták itt az épületegyüttest. Történelmi felelősség terheli az 1990 és 2014 közötti kormányokat, hogy hagyták lepusztulni, szétlopni ezt az értéket a nélkül, hogy valós lépések történtek volna a hasznosítás érdekében.

épk.jpg

A rendszerváltáskor érthetetlen módon fele-fele budapesti és XV. kerületi tulajdonba került az ingatlan, mely előrebocsátotta, hogy "a közös lónak túrós a háta" mondás érvényesül majd. A Hajdu László féle kerületvezetés nem is óhajtott semmilyen vitába belemenni a Demszky féle budapesti vezetéssel, így nem is történt lényegében semmi, ha csak azt nem nézzük, hogy a még életképes épületekbe járóbeteg szakellátás költözött.

A László Tamás féle vazallus városvezetés, ellenzéki korában gigantikus tervekkel és jelentős pestújhelyi támogatással, gyökeres változást ígért és joggal bízhattunk abban, hogy kerületünk építészeti főmunkamestere - ha máshol nem is-  legalább itt fel tud majd mutatni valamit. Bizony vegyesek az érzéseink.....

Egy laikus számára is "épületidegen" mentőállomás, mely külső nyomás és a lakosság igényei alapján elkerülhetetlen volt, némi adminisztratív munkaerő betelepítésén kívül egészen a választási kampányig csend és Fideszen belüli harc jellemezte az elképzeléseket.

De aztán jött népünk kedves vezetője Orbán Viktor az országgyűlési kampányban - igaz csempészve jött, hogy ne tudjuk - és lett is nagy ötletparádé a hasznosítással kapcsolatban. Volt, aki titkos kínai gyógyászati központról beszélt, volt aki uszodát, volt aki strandot, és volt aki parkot vizionált a helyszínre.

Azonban a legkonkrétabb ígéret arról szólt, hogy a kerület 100%-os tulajdonába kerül az ingatlanegyüttes. Először májusra ígérték ezt....aztán nyár végére....szeptemberben pedig "jövő hétre"...a következő kormányülésre.

Nincs konkrét hír, mint László Tamás és a Fidesz alatt megszokhattuk semmilyen téren. Van kezdeményezés próbafúrások végzésére, és strand építésére, mi azonban azt gondoljuk sokkal komplexebb és sokrétűbb hasznosítás is lehetséges lenne.

épk2.jpg

Mi parkot, gyógyászati központot, és fürdőt egyben is el tudunk képzelni ide.

Azonban egy teljes körű tájékoztatás és legalább háromféle hasznosítási terv bemutatása után azt szeretnénk, ha a kerület döntene -helyi népszavazás által- a végső irányról, és arról mihez kezdjen legnagyobb lehetőségével....

Ennek megvalósításához kérjük bizalmukat....hisz tudjuk a múlt vörös a jelen narancs de a jövő ZÖLD.

A bejegyzés trackback címe:

https://szilvagyilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr826739723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása