Szilvágyi László képviselő

Startvonalra állva, az új társasjáték letudva....

2014. március 03. - Szilvágyi László

Azt hittem viccel Bödőcs Tibor, mikor azt mondta egy kabaréban, hogy Magyarországon ma úgy játszunk, hogy gurítunk a kockával és Orbán Viktor rárajzolja, hány pötty.

Jelenthetem, nem viccelt. Részt vettem én is a február 17. és március 3. közötti jelöltállító nagy össznépi társasjátékban és megosztom Önökkel tapasztalataimat.

Első szó a köszöneté. Köszönöm, nagyon köszönöm minden kedves kerületben lakó támogatását. Amikor mást sem hallunk, mint a két - valójában ugyanolyan céltól: a rablástól vezérelt - oldal hatalmas harcáról, az összefogás szentségéről, valamint a mindent elsöprő rezsicsökkentésről, igen üdítő volt három! nap alatt összegyűjteni a szükséges ajánlásokat.

Facebook borító Korrupcióüldözés.PNG

És ekkor húztuk ki az egy körből kimaradt kártyát. Jöttek a hírek a különböző körzetekből, iszonyatos magas - néhol 40-50%-os - hibaszázalékról, és akkor ott az esőben kicsit elbizonytalanodtunk. Tudtuk még gyűjtenünk kell, nehogy elkaszáljanak, így dolgoztunk még egy napot. És közben elgondolkodtunk...

Tudatosult bennünk, hogy hazánkban 2014- ben kettő nyilvántartás létezik az állampolgárokról !

Egészen elképesztő ez egy jogállamban. Kezdődött azzal, hogy a Nemzeti Választási Iroda február elején kinyilatkoztatta, hogy nem elég ha stimmel:

- a személyi szám

- a lakcím

- az anyja neve

- a név.

Mivel, ha ezek stimmelnek még mindig 1:100.000.000.000.000 az esély arra - kb. minthogy a Plútón holnap gyorsétterem nyílik:) -, hogy nem az adott állampolgár ajánlott, ideje szőrözni az anyuka harmadik nevén, az ékezeteken, a szépíráson, a helyiségnév rövidítésén.

Volt olyan állampolgár akinek a személyi igazolványában, a lakcímkártyáján, az útlevelében és a jogosítványában is egy keresztneve volt, ám a választási névjegyzékben kettő. Elképesztő.

Lett is nagy kalamajka. Visszautasított FIDESZ jelöltek, éppen csak átcsúszó helyi kiskirályok. De ami a legveszélyesebb volt, veszélybe került a FIDESZ azon terve, hogy több tucat párt szerepeljen a szavazólapokon. Mi lenne így a híres szalámi taktikával?

Meg is érkezett, tessék figyelni - menet közben - a szabálymódosítás. A Nemzeti Választási Iroda szerint február 24-től már nem kell annyira figyelni. Szegény közalkalmazottak, megint felmosták velük a padlót.

Számolhatták újra az ajánlásokat, és nálam is kiderült, felesleges volt aggódni, még egy napot dolgozni, mert már három nap alatt összegyűltek a szükséges ajánlások.

A tanulság?

Az LMP helyben és országosan is erős, sok-sok vetélytársunk lesz a munkát folytatni kell, el kell érnünk azt, hogy menet közben ne változhassanak a szabályok és egy igen nehéz feladat is kerekedett.

Meg kell tudnom Szilvágyi László vagyok-e vagy esetleg Szilvágyi László Eduárd:)?

A bejegyzés trackback címe:

https://szilvagyilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr135840678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása