Szilvágyi László képviselő

Közétkeztetés?! Az finom lesz!

2016. szeptember 08. - Szilvágyi László

A XV. kerületi közétkeztetési sztori folytatódik. A keddi képviselő-testületi ülés előtt sajtótájékoztatót tartottunk dr. Hadházy Ákossal, az LMP társelnökével, aki elmesélte miként is megy ez a hatalmas biznisz Fidesz módra, és miként tömi a haveri cégek zsebét a hazánkat jelenleg uraló maffia módszer

A testületi ülésen interpelláltam Pintér Gábor alpolgármestert (FIDESZ) a kerületi közétkeztetés jövőjével kapcsolatban. Az Alpolgármester úr válasza természetesen semmilyen konkrétumot nem tartalmazott. Ő nem tud semmit, Ő nem felelős semmiért, és nettó hangulatkeltés, amit folytatok.

Ugyan nem vagyunk egyformák, de azért olvasni csak tudunk mindketten?!

kozetkeztetes.jpg

Szerinte az alábbi számok, és tények, csak hangulatkeltések:

- (egyetlen pályázóként) egy olyan cég nyerte el a következő évekre a közétkeztetést, amely a sajtóhírek szerint a Bihari klán tulajdonában van, akik a "nemzet gázszerelőjének" Mészáros Lőrincnek üzleti partnere

- az eddigiekhez képest az étkeztetésre fordított közpénz csak ebben az évben 54 millió forinttal fog többe kerülni. Költői kérdés, hogy hova és kinek mehet ez a többlet kiadás? Talán a „haveri vállalkozónak”?.

- ez a következő öt évben akár 810 millió forint kiszivattyúzása is lehet a kerületi közösből, haveri zsebekbe. Csak jelezném, hogy ez az újonnan tervezett Újpalotai Közösségi Ház bekerülési összegének 2/3-a!

- ez a közétkeztetés öt év alatt a haveri cégeknek 3.3 milliárd forintos üzletet jelent, és mint kiderült, ez 5 évvel meghosszabbítható…….. „Az finom lesz.”

- a cég amellett, hogy árat emel, az alapanyag normát csökkenti. Vagyis, ha a matematika törvényei igazak kevesebb vagy rosszabb alapanyagból fogják az ételt előállítani……. „Az finom lesz.”

- a Pajtás étteremben drasztikus áremelés következik. Az eddigi 500 Ft körüli árak, 700 Ft közelébe emelkednek……. „Az finom lesz.”

Erre nincs jobb szó, mint hogy maffia! A közösből újítanak ezek a nagyméltóságú urak, miközben a feladatuk az lenne, hogy a saját konyháinkat fejlesszék, és helyben jó alapanyagból, frissen főzzünk gyermekeinknek, rászorulóinknak.

Ami igazán sajnálatos az az MSZP és a JOBBIK szerepe az ügyben. Ez a szisztéma még a FIDESZ eddigi koalíciós partnereinél (DK, Liberálisok, RÁTE, Király Csaba – mikor mi?) is kicsapta a biztosítékot. De természetesen ez a Fidesznek nem okozott gondot: lévén most az MSZP és a JOBBIK támogatta a nyilvánvaló felelőtlen pénzkezelésüket. Egyelőre nem tudni mi volt a cserébe nyújtott ellentételezés a két magát ellenzékinek mondó pártnak, de reméljük 30 ezüstnél azért többre futotta a gerincükből.....

A jó érzés természetesen megkívánja, hogy ha ennyire nem tetszik ez a rendszer, akkor tegyünk ellene valamit. Lévén, hogy a döntés már megszületett, ezért csak elérő menekülhetünk.

Most már nem tehetünk mást, mint megpróbáljuk féken tartani a „kedves haveri céget,” és érvényt szerezni a kerületi lakók és családok érdekeinek. Javasolni fogjuk egy Étlap Figyelési Bizottság felállítását, amely folyamatosan figyeli az ételek minőségét és mennyiségét, és visszajelzést ad az önkormányzat valamint a haveri cég felé is.

A bejegyzés trackback címe:

https://szilvagyilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr7511684775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása