Szilvágyi László képviselő

Megvannak a kerületi költségvetés újabb ellenségei.....

2016. február 25. - Szilvágyi László

Ma a képviselő-testületben a "gigakoalíció" képviselői elfogadták a kerület 2016. évi költségvetését. Egy átlagos választópolgár nem szokott elmélyülni egy ilyen előterjesztésben, így néhány gondolatot megosztok Önökkel, mely segít eligazodni a költségvetés sorai között.

koltsegvetes_2016.jpg

Furcsa érzés volt, hogy a "gigakoalíció" lázadónak látszó képviselője - aki mellesleg nemrég kapott kegyelem bizottsági elnöki pozíciót a FIDESZ vezérkarától - előre megírt szövegében minősítette negatívan a költségvetés egyes elemeit.

A Lehet Más a Politika szokásához híven ismét benyújtotta javaslatait összességében 10 millió forint értékben egy 16.000.000.000 Ft értékű költségvetéshez. Azt gondoljuk, hogy minimális módosító javaslataink át kellett volna, hogy menjenek a rostán.

Sajnos azonban tisztán politikai okokból, mivel a "gigakoalíció" nem tűr más véleményt és kezdeményezést, a kezdeményezéseink leszavazásra kerültek.

Javasoltuk, hogy:

1. támogassuk szellemi tőkével, programokkal, javaslatokkal a kerületi kis- és középvállalkozásokat.

1,5 millió forint sajnos nincs ebben a költségvetésben erre a célra.

Csak az ígéretek megint, mint tavaly, ám nem történt semmi......

2. folytassuk a kertvárosi komposztálási programot

1,5 millió forint sajnos nincs ebben a költségvetésben erre a célra

Sajnálattal hallottam, hogy a kerület vezetése keveri a szezont a fazonnal, és fogalmuk sincsen mi a különbség az intézményi és a kertvárosi komposztálás között. Kaján vigyorral közölték, hogy a költségvetés része, ám a saját maguk által beterjesztett költségvetést sem ismerik, mert abban intézményi komposztálás van sajnos.....

3. épüljön meg végre valami amivel biztonságosan át lehet kelni a szánkózó dombhoz

5 millió forint sajnos nincs ebben a költségvetésben erre a célra

Sajnos polgármester úr itt szembe ment korábbi ígéreteivel, bár ígéretet tett arra, hogy támogatja kezdeményezésünket....miközben ecseteli mennyire rossz és veszélyes a főváros költségvetése azt javasolja várjunk a BKK építkezésére......nonszensz, és fel vagyunk háborodva, hogy most mást állít mint eddig.....

TOVÁBB KÜZDÜNK A SZÁNKÓZÓDOMB BIZTONSÁGOS MEGKÖZELÍTÉSÉÉRT!!!!

4. Javasoltuk, hogy óvodásaink biztonságosabb közlekedése érdekében, lássuk el óvodáinkat megkülönböztető mellénnyel melyen feltüntetjük "palotai óvodás vagyok vigyázz rám" feliratot, és az óvoda telefonszámát, ha valamely gyermek elveszik.

1,5 Millió Forint sajnos nincs a kerületi óvodásainkra

Itt egészen megdöbbentett, amit polgármester úr nyilatkozott, miszerint ez "kötelező egyenruha" lenne az ovisainknak. Ez egy régi sötét időket idéző megnyilvánulás volt melyet értelmezni sem tudtam, csak arcomba temetni a kezem.......

lala.bmp

Később rájöttem, hogy elkövettem egy hibát előterjesztésemmel kapcsolatban, talán ha megjelölöm, hogy narancssárga legyen a mellény....akkor talán a DK színeiben elindult polgármester is támogatta volna....

Egyben reménykedünk csak, miszerint ha polgármester úr hazamegy, átgondolja javaslatainkat, és a későbbiekben saját ötleteként elővezeti majd újra őket....és akkor a "gigakoalíció" megszavazza majd. Hiszen az látható, hogy LMP javaslat nem szavazható meg ebben a ciklusban, de ezt mi nem bánjuk, hiszen javaslataink meglátásunk szerint a kerületérdekét szolgálják, bárki is terjeszti azt elő.

A bejegyzés trackback címe:

https://szilvagyilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr888419372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása