Szilvágyi László képviselő

Megrendül a „Közbizalom” Bitvai Nándorban?!

2015. június 22. - Pandras

Újabb szégyenteljes mérföldkőhöz érkezett a magyar igazságszolgáltatás, és a képviseleti demokrácia. A  XV. kerületi DK-FIDESZ-KDNP-RÁTE-Liberálisok "gigakoalíció" oszlopos tagja, Bitvai Nándor (FIDESZ-KDNP) képviselő úr ügyével. Az interneten tájékozódók számára nem új keletű a hír, hogy Bitvai Nándor ellen bírósági eljárás volt folyamatban okirat hamisítás, és az ügyészség által megalapozottnak talált egyéb vádak miatt. 

bitvai.png

Forrás: Szomszédok forever

Az ügyben első fokon Bitvai Nándort, volt kerületi alpolgármestert elítélték, amely ellen - élve a jogorvoslat lehetőségével - nyilván fellebbezni fog. Lévén, amíg nincs jogerős bírósági ítélet, addig mindenkit megillet Magyarországon az ártatlanság vélelme. Mindazonáltal úgy vélem Bitvai Nándor személyében, illetve ügyét illetően is ahogy sokakban, úgy bennem is megkérdőjeleződik a magyar igazságszolgáltatás felfogása ilyen ügyekben. Hiszen a bíróság, miután megtörtént a vádemelés az ügyészség részéről - ergo találtak valamit, ami bűncselekményre utal - méltatlanul próbálja ítéletével csökkenteni az elkövetett cselekmény súlyát. Vagyis elképzelése szerint ebben az országban politikusként mindent meglehet tenni, csak a megfelelő pártban kell lenni hozzá….

Úgy vélem már megint szemen köpték a szavazókat, amikor olyan embert indított a FIDESZ-KDNP, és választottak be a képviselő-testületbe, aki ellen büntetőeljárás volt éppen folyamatban.

Számomra az is elképesztő, hogy a kerületi FIDESZ pont Bitvai Nándort volt képes az önkormányzat Jogi és ügyrendi bizottságába delegálni. Miközben pontosan lehetett már ősszel is tudni, hogy Bitvai Nándor ellen ügyészségi vizsgálat zajlik. Mindenkit emlékeztetnék, hogy ez a bizottság az Önkormányzat jogszerűségét hivatott ellenőrizni!

Bár nincs még jogerős ítélet, de az LMP kerületi szervezete velem együtt erkölcsi kötelességének érzi, hogy Bitvai Nándor, amíg az ügy nem tisztázódik vonuljon ki a közéletből, de legalább is az önkormányzat működéséből mindenképpen. Éppen ezért méltatlansági indítványt fogok benyújtani az Önkormányzathoz, melynek külön pikantériája, hogy pont a  Jogi bizottság lesz hivatott ezt elbírálni.....vajon Bitvai úr miképpen fog szavazni?

Ha a magyar jogrendszer szerint nem is, de számomra erkölcsileg mindenképpen vállalhatatlan, hogy az, akit okirat hamisítással vádolnak, nem hogy valós, érdemi büntetést nem kap, de önkormányzati képviselő lehet és valószínűleg maradhat. Kérem szépen, milyen üzenet ez a kerület, és Magyarország lakóinak? Ismét feleleveníteném a FIDESZ 2014-es őszi kampány szlogenét: „Bízzon a FIDESZ-ben.” Aha, majd ha közeleg a tél…….

A bejegyzés trackback címe:

https://szilvagyilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr47565164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

qasu 2015.06.23. 12:44:21

Laci! Ezzel a netto faszsággal nem értek egyet "A XV. kerületi DK-FIDESZ-KDNP-RÁTE-Liberálisok "gigakoalíció" oszlopos tagja," a többivel igen!Bitvainak le kell mondania!!

Szilvágyi László 2015.09.02. 19:59:09

@qasu: akkor a lényeg a lényeg:)....

Veronika Laska 2016.01.30. 18:45:14

Bitvai úr ameddig fedezi László Tamást addig a "közbizalmat" is fogja élvezni!

Attila752 2016.03.03. 09:31:24

Na kérem.
Szeretnék elmondani valamit.
Nem a Fidesz-KDNP-vel vannak itt gondok. Gondok a baloldalnak mondott bűnbandákkal, a hajdu bandával vannak. mszp, dk, együtt, liberális bandák. Soroljam még? ők azok, akiknek SEMMI KERESIVALÓJUK A KERÜLET ÉLÉN! Megszüntették volna kedvenc villamosunkat, ha nem teszek lépéseket érdekében. Átkozott bolond hajdú, és elmebeteg GYILKOS gyurcsány banda! Szeretnének kormányra kerülni? NE SZÁMÍTSANAK RÁ!!! Soha az életbe nemlesznek kormányon. EZt vegyék készpénznek! Fejezzék be a hazudozást, hogy az önök szavazói vannak többségben. Álmodik a nyomor! EZeknek a pártnak mondott bandáknak többsége még a parlamenti küszöböt se éri el. MIRŐL BESZÉLNEK??? De azok, akik elsöpörnék kedvenc villamosunkat, fejlesztés helyett megszüntetnék, és tovább terjesztenék a SZMOG-OT A SZAR BUSZOKKAL, hát az ilyenek ne is számítsanak arra, hogy kormányra kerülnek valaha is! NEM FOGJÁK TÖNKRETENNI AZ ORSZÁGOT SOHA TÖBBÉ!!!! FELFOGTÁK!? VAGY BELEVERJÜK ABBA A HÜLYE gyurcsányista FEJÜKBE!?
süti beállítások módosítása