Szilvágyi László képviselő

Polgármester úr…. ezt most nem értem

2015. május 19. - Pandras

Nem bírom épp ésszel felfogni Hajdu László polgármester legutóbbi megnyilvánulását a Neptun iskolával kapcsolatban. Természetesen megértem, hogy polgármester úr most betegszabadságon van, és ezért bizonytalan ideig csak távolról vesz részt közügyek intézésében. Ezúton is mihamarabbi gyógyulást kívánok neki.

columbo-tv-04-g.jpg

Mindazon által, ha polgármester úr távolból is képes aktivitást és véleményt kifejteni akkor valamit nem értek…..

Polgármester úr tegnap facebook bejegyzésében több dolgot is említett. Ebből ragadnék ki pár részletet, mely átlagos ésszel nehezen felfogható:

A hírekben és a különböző fórumokon sok fajta vélemény, nem kevés rész-és féligazság jelent meg az üggyel kapcsolatban.” - Nem tudom melyikre gondol polgármester úr, hiszen egyik fórumon sem volt ott. A helyett, hogy kerületi polgármesterként vezényelte volna a folyamatot, "szerződéses barátját" László Tamást küldte intézkedni.

„A Neptun utcai Általános Iskola sorsáról nem néhány hét alatt, hirtelen és minden előzmény nélkül született döntés. Az előző önkormányzati ciklus idején, még 2011-ben a Kontyfa iskola és a Hartyán iskola felújítására EU-s pályázati projektet adott be a kerület, pótlólagos források megszerzésének reményében. Az uniós támogatás feltétele volt a felújításra kerülő iskolák legalább 70 százalékos kihasználtsága: a kerületünk diákjainak
modernebb, színvonalasabb elhelyezését biztosító beruházáshoz szükséges tanulói létszámot csak a Neptunnal történő összevonással lehetett szavatolni." - Kár, hogy amikor lehetett volna mert a szavazók megválasztották, nem lett képviselő. Nyilván jobban esik polgármesternek lenni mint képviselőként küzdeni, de talán jobban informált lenne ha nem futamodott volna meg a feladat elől az előző ciklusban. De így most, mikor azt írja, hogy Ön felelős polgármester, akkor kellően összeráncolódik a szemöldököm. Ha tudta, hogy ilyen döntés van előkészítésben, akkor miért nem jelezte, miért nem tett semmit? Nem értem miért a KLIK vezetőtől kell megtudnia ezt a Neptun iskola közösségének, ráadásul az utolsó percben?

.
„Rákospalota, Pestújhely és Újpalota polgármestereként most az a kötelességem, hogy a már kialakult helyzetet minden érintett számára megnyugtató módon, a lehető legrövidebb, legkisebb kellemetlenséggel járó átmenet biztosításával rendezhessük. Polgármesterként garanciát látok arra, hogy a Neptun utcai Általános Iskola valamennyi diákja és tanára továbbra is az eddig megszokott közösségben folytathassa a munkát akkor is, ha a tanítás egy másik épületben zajlik idén szeptembertől.” -  Ennek a kijelentésének én személy szerint nagyon örülök. Reméljük ígéretének betartásában betegszabadsága nem korlátozza majd, és ennek az ügynek végre az élére áll. Hiszen mind a tantestület tagjai, mind a szülők a legutóbbi szülői értekezleten – amin nem volt ott polgármester úr, de más képviselője sem – elmondták, hogy ők is látnak megoldást arra, hogy a közösség együtt maradjon, de nem a Neptunban. Akkor talán érdemben meg kellene hallgatni ezeket a javaslatokat. Én legalább is felelős polgármesterként így járnék el.

"Az önkormányzat részéről minden szükséges feltételt’ biztosítunk, minden támogatást megadunk ennek érdekében: kizárólag a Neptun diákjainak szülein és az eddig ott oktató pedagógusok döntésén múlik, meg kívánják- e őrizni a tanulói közösség és a tanári kar egységét.” – Mint szülő nálam most szakadt el a cérna. Nem értem honnan veszi a bátorságot a polgármester úr, hogy az eddigi megpróbáltatások után a majdan kialakult helyzetért Ön a szülőket és a tanárokat tegye felelőssé. Nem írom le, hogy mit mond erre egy régi palotai, tudja azt Ön pontosan. A politikus viszont erre azt mondja, hogy a felelősség az Öné, nem pedig a szülőké és tanároké, akiket Ön és az új fideszes "szerződéses barátai" hoztak ilyen helyzetbe.

Ezek után, azért azokban az emberekben, akik a Neptunért küzdöttek felmerül pár kérdés:

Látható, hogy nincs fogalma a kerületében zajló eseményekről! Akkor miért nem mond le? Nem értem.

Látható, hogy a fidesz érdekeit képviseli másik két képviselő társával (Király Csaba, Németh Angéla) együtt. Látható, hogy Önök betartják azt az írásos megállapodást, amit a fidesszel kötöttek: mindent támogatnak, amit a fidesz akar. Itt a lehetőség, most, hogy feloszlik a kerületi fidesz, lépjenek be oda, és minden zavaró körülmény megszűnik. Hiszen azt látjuk, hogy a mezcsere nem zaklatja fel nagyon, öt éven belül a negyedik szervezet mezét viseli.

Látható, hogy DK polgármesterként hű országos elnökéhez, aki azt mondta, hogy hazudtunk reggel, délben meg este.

Úgy tűnik közvetve Ön is polgármester úr messze kerül az igazmondástól, hiszen DK-s képviselő társa (Tóth Jenőné) azt nyilatkozta a legutóbbi testületi ülésen jegyzőkönyvbe az Ön nevében, hogy Ön nem támogatja az iskola bezárását. És igen találóan összefoglalta a helyzetet: a fidesz és László Tamás megálmodja, Önök pedig végrehajtják.

Ezek után nem értem miért nem gondolkodik el a visszavonuláson, hiszen látható, már képtelen a kerületi lakosokért küzdeni? Ön Kedves Polgármester Úr egy szerethető, tisztelendő báb a kerületi fidesz és László Tamás játékában.

Nem hiszem, hogy Önt ezért választották meg......és nem értem miért kell belerúgni azokba az emberekbe, akik a jelenlegi városvezetésnek bizalmat adtak.

Szilvágyi László felelős önkormányzati képviselő

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szilvagyilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr747471798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása