Szilvágyi László képviselő

A baloldali polgármester véleménye: aki belerúg a labdába már tartja a markát.....

Így hát annak adnak, aki bele sem tud igazán rúgni.......

2015. február 20. - Szilvágyi László

Érdekes és néhol elképesztő vélemények hangzottak el a kerületi költségvetés vitájában. Az egyetlen jó hír talán, hogy van elfogadott költségvetése a kerületnek.

 Egy széles spektrumú koalíció - DK - Jobbik - Liberálisok - Fidesz - RÁTE - Együtt - önreklámját hallottuk az idei költségvetés vitája során. Az egyszerű és szegény sorsú emberek érdekeit ismét figyelmen kívül hagyták a kerület jövőbeni átgondolt és stratégiára épülő fejlesztésével együtt. Ismét Hofi Géza egy örökbecsű mondata jutott eszembe: ".....azt hiszem háttal ülök".

Polgármester úr szerint -akit állítólag azért választottak meg, mert az emberek azt gondolták talán visszahozza a lokálpatrióta és emberibb gondolkodást a kerületbe - a Lehet Más a Politika javaslatai veszélybe sodorják a DK - Jobbik - Liberálisok Fidesz - RÁTE - Együtt háttéralkujával szentesített, de az "álbaloldali" pártok részéről nyilvánosan kritizált költségvetést.

Lelke rajta, de lássuk mik voltak ezen a javaslataink:

1. A szociális területen és a bölcsődékben dolgozóknak  - akik a MI gyerekeinkre felügyelnek és rászorulóinkról gondoskodnak - javasoltunk mindössze havi 2000 Ft étkezési jegy emelést.

A polgármester és koalíciója döntött : NEM mert veszélybe sodorja a költségvetést......

De a saját politikai holdudvaruknak megszavaztak havi 25.000 Ft plusz tiszteletdíjat, hiszen ez nem veszélyezteti a kerület költségvetését. Természetesen ezt MI nem támogattuk!

2. A kerületünkben a gyermekeinknek mozgás és versenyzési lehetőséget biztosító sportegyesületek részére javasoltunk összesen 2,1 millió forint támogatást.

Nem tudom nem idézni a magát baloldalinak valló polgármester szavait: aki egyet belerúg a labdába már tartja a markát.....

A polgármester és koalíciója döntött : NEM mert veszélybe sodorja a költségvetést.....

De a piaci alapon évek óta semmilyen eredményt fel nem mutató magántulajdonban lévő focicsapat kapott pénzt mert nyilván az nem veszélyezteti a költségvetést. Ezek szerint nekik azért jár, mert ők nem rúgnak igazán labdába?

viktro_foci.jpg

 

3. A helyi vállalkozók helyzetbe hozására javasoltunk egy pénzalap létrehozását, hogy tudjuk támogatni helyben a munkahelyteremtést.

A Polgármester és koalíciója döntött : NEM mert veszélyezteti a költségvetést.....

De majd jön a messiás országgyűlési képviselő László Tamás március elején, és elmondja a tutit, hogyan is kell a Fidesz elvárásoknak megfelelően vállalkozni.

lt.png

Úgy látszik személyes varázsa még Hajdú Lászlót is elbűvölte....

 4. Javasoltuk a Sajátos Nevelési Igényű gyerekek pályázati alapjának 1,5 millió forinttal történő megemelését. Megmondom őszintén, hogy ez döbbentett meg a legjobban, 5! magát baloldalinak valló szervezet szavazta ezt le, a keresztény értékrendre hivatkozó koalíciós partnerével együtt.

A Polgármester és koalíciója döntött : NEM mert veszélyezteti a költségvetést....

Az  LMP XV. kerületi szervezete a költségvetés 0,1% átcsoportosítását javasolta a megbecsülés hiányában évek óta szenvedő dolgozók, a gyermekeinkkel foglalkozó sportegyesületek, a kerületi vállalkozók és a beilleszkedési hátránnyal küzdő gyermekek részére, egy a polgármester által stabilnak mondott költségvetésben.

Ez a koalícióban résztvevő 18 képviselő szerint veszélyezteti a költségvetést....

Hát ezek a tények...és ezek magas dolgok, hiszen egy nagy és szép "összefogás" szentesítette ezt :

a DK - Jobbik - Liberálisok - Fidesz - RÁTE - Együtt háttéralku.

Ezen politikusok nagy része az elmúlt huszonöt évben tönkretette az országot, és folyamatosan tett az emberek fejére. És ezt most összefogva együtt teszik sajnos a Mi kerületünkben is.

bolcsode1.jpg

Én természetesen csalódott vagyok, mert ismét érdektelen azon emberek érdeke, akik nem tudják magukat képviselni. Mi a jövőben is fogjuk Őket képviselni, a magukat mell döngetve baloldalinak és kereszténynek nevező pártok helyett.

 

Mert mint mindenki tudja a múlt vörös, a jelen narancs, de a jövő zöld.

A bejegyzés trackback címe:

https://szilvagyilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr267189717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tóth Nelli 2015.02.21. 12:27:53

Olvassa valaki ezt a blogot?
Képviselő úr! A december 17-ki testületi ülésen a képviselőknek megszavazott plusszjuttatásokat ugye nem veszi fel, hanem az előbb Ön által sorolt szervezeteknek és célokra utalja, ugye?

Szilvágyi László 2015.03.02. 06:41:52

Kedves "Tóth" Anonymus:)....kérem álljon elő azzal a névvel, mellyel részt vesz a közéletben, és mellyel tiszteletdíjat - most már jól megemeltet - vehet fel, és mellyel ha jól tudom tanít is....nehéz fantomokkal beszélgetni.
süti beállítások módosítása