Szilvágyi László képviselő

Szél Bernadett: "A kőkemény munkában hiszek!"

2017. október 27. - Pandras

Pótszékes telt ház fogadta Szél Bernadett, miniszterelnök-jelölt bemutatkozó fórumát a Nyitott Ajtó Iroda Páskomliget utcai helyiségében.

Az estét Szél Bernadett nyitotta meg, aki felvázolta miniszterelnöki programjának legfontosabb 7 pontját. Szerinte a béremelés, az egészségügy és az oktatás rendbetétele Magyarország elsődleges érdeke. Ehhez a forrást a költségvetés átrendezésével és a korrupció visszaszorításával lehet megteremteni. Ezért kormányra kerülés után azonnal megvalósítják az LMP korrupcióellenes 12 pontját, amit Hadházy Ákos dolgozott ki.

detti_forum.jpg

Említette az elvándorlás problémáját is. Saját szemével látja, ahogy a szakképzett fiatalok elmenekülnek Magyarországról. Ez azért van, mert itthon nem tudnak kiteljesedni, és ez a kormányzás hibája. A Fidesz a 70-es években él, korabeli megoldásokkal. Nem felesleges Paks2 kell, meg nagybirtokok Mészáros Lőrincnek, hanem innovatív magyar kisvállalkozások, melyek megújuló energiát termelnek, és egészséges magyar élelmiszereket. „Szégyen, hogy elfecsérlik hatalmas kincsünket, a gazdag termőtalajunkat. Ha jól vezetnék Magyarországot, mi lehetnénk Európa új Svájca.”

Az LMP mögött nem állnak oligarchák, ami azért fontos, mert a párt csak a választóknak köteles elszámolni. „Ha egy milliárdos támogat egy pártot, akkor győzelem esetén egyből tartja a markát. Sokszor láttunk már erre példát, és az LMP büszke, hogy kivételt képez” - mondta.

Szél szerint a választók megérzik azt, ha valakiknek a tartalom nélküli hatalommegszerzés a céljuk. Ez történt 2014-ben is. Kijelentette, hogy egyedül a kőkemény munkában hisz, mert csak az hozhat eredményt. Ha nem érzik, hogy a kihívó biztonságot tud nyújtani akkor inkább hajlamosak a régi rosszat választani. „Az úgy nem fog menni, ha acsarkodó helyosztókat játszanak azok, akiknek alternatívát kellene mutatni.” - tette hozzá.

A moderátor Szilvágyi László, az LMP önkormányzati képviselője volt. Elmondta, hogy a kerületi LMP teljes mellszélességgel támogatja Szél Bernadett miniszterelnök-jelöltségét, hiszen a helyben lakó emberek érdeke is az, hogy Magyarország megújuljon. A kérdések sorát egy bevallottan MSZP tag kezdte, aki az önkormányzatiságról érdeklődött, hozzátéve, hogy bárcsak minden pártnak olyan felkészült helyi képviselője lenne, mint az LMP-nek. Szilvágyi szerint nincs titok: „nem egyes politikusokkal, hanem a kerület lakosságával kell együttműködni.”

 Csatlakozzon kerületi csapatunkhoz. Kezdjünk egy korszakot!

A bejegyzés trackback címe:

https://szilvagyilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr6213110316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

$pi$ 2017.10.29. 05:37:02

"Említette az elvándorlás problémáját is. Saját szemével látja, ahogy a szakképzett fiatalok elmenekülnek Magyarországról. Ez azért van, mert itthon nem tudnak kiteljesedni, és ez a kormányzás hibája."

Tényleg nem nagyon ért a matekhoz. :) Tőlünk jelentősen kevesebben mennek külföldre mint a keleti blokk többi országából, sőt körülbelül annyian, mint németországból. Ha a kormány hibája az elvándorlás, akkor hogyan lehet, hogy a környező országokból még többen vándorolnak ki?

akist 2017.10.29. 08:31:19

„Ha egy milliárdos támogat egy pártot, akkor győzelem esetén egyből tartja a markát. Sokszor láttunk már erre példát,"
-Csak erre láttunk példát 1990 óta!

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.10.29. 08:56:21

@$pi$:

Rettegnek az emberek Zorbántól, ezért nem mer elmenni mindenki, aki el akar menni.

Duplaxiii 2017.10.29. 09:29:02

Hát nem sok programot mutatott. A felsoroltak a klasszikus demagóg közhelyek.
Ott bukik eleve, hogy Svájc nem a termőföldej miatt Svájc és nem a megújuló energiéához kapcsolódó vállalkozások segíthetnének országunkon.
Láthatóan ugyanott folytatná, mint orbán, csak ő a saját mikroközösségét helyezné pozícióba, akik még a mészárosoknál is kevesebben vannak...
süti beállítások módosítása