Szilvágyi László képviselő

A zsákmány-koalíció végnapjai?....1. rész

2017. június 09. - Szilvágyi László

Az e havi testületi ülésen elindult az a lavina, ami mindig is kódolva volt egy DK-Liberálisok-Fidesz koalícióban, valamint László Tamás és Hajdu László személyiségének különbözőségében.

Pedig jól indult az ülés. Csak a Liberálisok képviselője fenyegetőzött azzal, hogy nem fogadják el a költségvetést, de ezt még egy frakció szünettel meg lehetett oldani, picit gondolkodva helyzetükön, a szünetet követően az egész DK-Fidesz koalíció megszavazta a kerület költségvetésének módosítását.

Ezt követően többek között rábólintott a többség az LMP javaslatára is, és végre hosszú-hosszú idő után lesz kettő darab 0-24 nyitva tartó nyilvános WC a kerületben. Egy a Vásárcsarnoknál, egy pedig a Nyírpalota u. 1-21 mögötti játszótérnél. Nagy siker ez nekünk hiszen mindig az a vád ér minket, mit tudunk mi elérni egy ilyen erejű koalícióval szemben?....hát például meg lehet oldani ilyen régi és fontos problémákat is. Természetesen itt nem állunk meg és a többi kerületrészben is szeretnénk legalább 1-1 nyilvános illemhelyet.

a-siker-dinamikaja.jpg

Sikerült végre biztató megoldási lehetőséget találni a Liva-malom és a Nevesincs tó helyzetére is. Köszönjük Merk Péter, képviselő úr munkáját és beadványát, amit velem együtt a testület is támogatott. Merk Péter javaslatára a kerület biztosíthatja a Liva-malom rendezvény térré történő kialakítását, és megnyitja az utat a tó halnevelde, és tanösvény felhasználási lehetőségének irányába. Ezen túlmenően pedig az LMP 15. kerületi szervezete, és magam is támogatjuk a civilek az irányú kezdeményezését is, mely szerint védelem alá kell helyeztetni a tavat.

De sajnos voltak rossz hírek is a testületi ülésen...

Az LMP országgyűlési képviselői benyújtottak egy költségvetési módosító javaslatot a parlamentben, miszerint ha már Miniszterelnök úr 2014-ben megígérte, hogy lesz uszodánk, akkor a 910.000.000 Ft önrészünket támogassa a magyar állam központi költségvetési forrásból.

A Parlament Költségvetési bizottsága napirendre sem vette a javaslatot, azt inkább lesöpörte, negligálta, elutasította: a Fideszes képviselők szavazatával!

img_65041.jpg

Forrás: xvmedia.hu

 

Egy ismerős arc van ebben a bizottságban, László Tamás. Vajon hogyan néz azok arcába, akiknek azt mondja lobbizik a kerületért a kormánynál????

A testületi ülés vége botrányba fulladt. Én ezzel a színjátékkel sokat nem kívánok foglalkozni, hiszen sütött róla, hogy csakis a pénzről, a hatalom megosztásáról, zsarolásról szól a történet, és semmi, de semmi köze a kerület érdekéhez.....legyen elég annyi? hogy jött a parancs, a fideszesek felálltak és kivonultak..... no comment!

Vége lenne a zsákmány koalíciónak?......meglátjuk meg tudnak-e egyezni a pénzen, hatalmon vagy elindul a választási kampány.....gőzerővel.

A bejegyzés trackback címe:

https://szilvagyilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr7312580855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

katalineise 2017.07.06. 03:22:08

keresek Szilagyi Laszlonet (szuletett: Kustos Krisztina 1956-ban, Zugloban) gyerekkori baratnoje: Zakar Kati
ha jol tudom xv. kerületi lakos (ugy kerültem ide a bloghoz) facebook-n elérhető vagyok: Katalin Eisenberg

Girhes 2017.07.27. 13:32:49

Mennyit kaptál a fidesztől azért, mert melléjük álltál az óvódafelújítási mutyiban?

Szilvágyi László 2017.07.27. 20:53:33

Kedves Girhes...a keresztnevet nem látom jól:)...kérdése pontosan mutatja lelki világát és gondolkodás módját.
Az LMP nemfogad el semmilyen törvénytelen módon kapott összeget, és szerencsére nekem sem kell azért rimánkodnom, hogy leessen valami falat egy egy beruházásért, meg tudom szerezni munkával magamnak a betevőt:)...mint embert sokkal jobban érdekel a szülők köszönő levelei, mint az Ön mocskolódása;)
süti beállítások módosítása