Szilvágyi László képviselő

Hajdu László megsajnálta „szegény” Gyurcsány Ferencet, avagy csak jöjjön a pénz, az egészségügy nem számít?

2016. május 03. - Szilvágyi László

A kínai konténer piac után újabb felelőtlen beruházási kísérleten van túl Hajdu László polgármester úr. Ma az önkormányzat képviselő-testületi ülésén ugyanis minimum megkérdőjelezendő múltú és tapasztalatú cégnek adta volna át a kerületben található Észak Pesti Kórház területét.

Hajdu László polgármester úr és frakció társai (DK, RÁTE, Liberálisok) másfél év elteltével először ment szembe gigakoalíciós partnerével a FIDESZ-el. Kár, hogy a Neptun iskolánál nem voltak ennyire bátrak……

hajdu.jpg

Forrás: index.hu

No de miről is beszélünk? Kezdjük talán azzal, hogy polgármester úr és csapata zárt ülésen, vagyis a nyilvánosság kizárásával akartak, szerintük egy egyszerű javaslatot megtárgyalni a testületi ülésen. Az LMP véleménye az, hogy a kerület tulajdonáról és vagyonáról nem lehet zárt ülésen tárgyalni. Szerencsére ma győzött a józan ész, és javaslatomra - melyhez mások is csatlakoztak - feloldották a zárt ülést e témában, és megtudhattuk, vajon kiknek próbálják átjátszani a területet?

Így be tudok arról számolni, mi lett volna a terv. Azt követően, hogy komoly harcok árán megszerzett, most már 100%-ban az önkormányzatunk tulajdonában lévő területet most magánbefektetők kezére szeretnék játszani.

De lássuk kik is Ők:

Alexander Gerstl, akinek a neve még a Gyurcsány-Bajnai érában egy MVM-botrányban merült fel, amikor több tízmilliárd forint került az állami tulajdonú óriásvállalattól offshore cégekhez. Nevezetesen: egy offshore hátterű vállalkozás horvátországi szállodát adott bérbe évtizedekre az MVM leányvállalatának, ám a szerződésbontást követően nem fizette vissza a bérleti díjat. (Ld. http://index.hu/gazdasag/magyar/2009/03/18/az_elveszett_szalloda/) Ő a 2010-es kormányváltásig a Ferencváros Labdarúgó Zrt. igazgatója is volt.

A másik üzleti partner egy igen érdekes, nem magyarországi bejegyzésű befektetési vállalat, amely elsősorban luxus szállodák építésével foglalkozik. Az RTM Maier Investment Fund Management Co., Ltd. a kínai RTM Csoport leányvállalata, amely csoport 6 vezetője közül furcsa módon 4 magyar.

 

uj_kep_1.bmp

Mit kell tudni róluk?

Vancskó László – 2013-ban az NFÜ egyik, szélessávú körzethálózati fejlesztések címén kiírt pályázatán a 20 milliárdos összegből 12,5 milliárd forintot öt olyan cég nyert el, amelyet ugyanazon a napon hoztak létre, jegyzett tőkéjük megegyezett, a székhelyük címe azonos volt, továbbá átfedéseket mutatott a vállalkozások tulajdonosi körének összetétele is. Két cégben közvetve érdekelt az EQNet Zrt. is, amelynek a felügyelőbizottságában benne volt Seszták Miklós akkori KDNP-s országgyűlési képviselő, és amelynek igazgatósági tagja Vancskó László volt, aki kézbesítési megbízottja volt az egyik nyertes cégben tulajdonos offshore hátterű gazdasági társaságnak.

http://privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?AGM=Hirmix&AN=eqnetkozlemeny&MN=Hirmix&LN=Hungarian

Koncz Ernő – nem meglepetés a kínai csoportnál, ugyanis a Trigránit Management Zrt. kommunikációs igazgatója volt akkor, amikor Demján Sándor a kínai HNA Group-pal közösen Mezőkövesden tervezett repülőtér-beruházást.

http://www.boon.hu/milliardos-uzlet-a-kinaiakkal/1722948

Bodó Gergely – szintén a Trigránit Management Zrt. egyik vezető tisztségviselője volt egészen 2015 decemberéig.

http://www.across-magazine.com/the-transfer-of-european-retail-market-know-how-to-north-africa-2/

Michael Song – neve nem ismeretlen Magyarországon, ugyanis az Asia Center üzletközpont alapítója és tulajdonosa volt, aki ruha- és cipőimportőrként kezdte és egészen a Playboy divatmárka magyarországi tulajdonosi státuszáig vitte.

http://www.ittvagyunk.eu/application/essay/18_1.pdf

Hajdú László polgármester úr Dr. Lampert Mónikával karöltve a kiszervezés és a szerencselovagok mellé állni látszott, még úgy is, hogy sok-sok közpénzen fizetett tanácsadójuk még csak meg sem vizsgálta a "befektetőket" és olyan érzésem volt mintha a konténerváros fényei gyúlnának fel újra.....

De számomra az volt a legmegdöbbentőbb, amikor polgármester úr, miután kiderült, hogy a testület nem fogja támogatni a javaslatot, nyíltan mártír beszédbe kezdett, hogy ő csak jót akar, és gyakorlatilag tegyük össze a kezünket, hogy jönnek hozzánk befektetők. Az persze nem számít, hogy milyen áron.

A döntés végül név szerinti szavazással zajlott le, ahol a FIDESZ, a JOBBIK, és az LMP képviselői NEM-el, a DK, RÁTE, Liberálisok képviselői, valamint Király Csaba (régebben MSZP, aztán DK, EGYÜTT-PM, RÁTE, most nem tudjuk) IGEN-el szavaztak. Az MSZP képviselői nem vettek részt a szavazásban.

Kicsit furcsállhatja a kerület lakója, hogy nem érti mi is folyik itt......egyet ígérhetünk, hogy figyeljük az eseményeket.....

A bejegyzés trackback címe:

https://szilvagyilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr718683868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása