Szilvágyi László képviselő

Miért zárják be a Páskom óvodát?!

2015. március 26. - Szilvágyi László

Miért kell azon csodálkozni, hogy a kerületet vezető DK-Jobbik-Fidesz-Liberális-RÁTE érdek nagykoalíció képviselőinek többsége - kitartva elvei mellett, és igazi vezetője László Tamás utasításait követve - nem tudja figyelembe venni a kerületi lakosok érdekeit és kívánságait? ....hiszen az elmúlt 25 év csapata állt össze egy recsegő-ropogó érdekházasságra.

Ne engedjük a Páskom-ovit! Ezt kérte a lakosság! A városvezetőket ez nem érdekelte. Érdekes, erről nem voltak képesek érdemben lakossági fórumot sem tartani.....?

baratsag_1360746678.jpg

Egyértelmű volt, hogy a szülők, az óvodai pedagógusok és dolgozók nem szeretnék sem az ovi megszüntetését, sem a csoportlétszám csökkentését. Sajnos a városvezető fülek süketek maradtak....

Ami számomra felfoghatatlan, hogy semmilyen különösebb hatástanulmány, szakértői vélemény, vagy kiegészítő anyag nem támasztotta alá a döntést. Nem is támaszthatta, hiszen ilyenek nem is nagyon készültek, készülhettek abban a bő egy hónapban mikor ezt a tervet a várost vezető már említett recsegő-ropogó koalíció megálmodta.

Természetesen az LMP nem támogatta a javaslatot, hiszen több forráskivonást, bezárást átszervezést már nem bír el az oktatási rendszer, és ezek ellen határozottan tiltakozunk!

Ezután a kerületet vezető koalíció újból megtalálta az ellenségeit, a fiatal sportolókat, a komposztálni vágyókat a helyi vállalkozókat és a sajátos nevelési igényű gyermekeket. A múltkor Polgármester úr még azt mondta, hogy mindenki csak tartja a markát, most az Őt helyettesítő alpolgármester már csak indokolatlannak nevezte a javasolt támogatásokat.

Tehát nem indokolt?:

- a kerületi vállalkozások fejlesztése

- a szelektíven gyűjtött zöld hulladék megfelelő kezelése

- a sikeres kerületi sportszervezetek támogatása

- a sajátos nevelési igényű gyermekek támogatása

images.jpg

No comment.....legközelebb természetesen újra benyújtjuk javaslatainkat.

Ne de lássuk mi az, amire viszont nem sajnálja a kerületet vezető érdekkoalíció a közpénzt.

Sikerült elkölteni igen kérdéses és szakmailag erősen megkérdőjelezhető közvélemény kutatásra, mely a pár hónapja itt tevékenykedő jegyző és az önkormányzati választáson egyedül nem is induló szervezet ismertségét mérné. Összességében csináltattak egy felmérést, ahol a pártok és saját maguk népszerűségüket mérik 23 oldalon keresztül a 26-ból. A maradék három, amely igen felszínesen foglalkozik valós kérdésekkel, hogy például mit szeretnének, vagy éppen nem szeretnének a kerület lakosai. A Páskom óvoda bezárását biztos nem, de ez ugye a városvezetést nem érdekli. (Amikor kiborult a bili - miszerint suttyomban csináltak egy DK-Hajdú-RÁTE önreklámot közpénzből - ráfogták arra, hogy ez a kerület gazdasági programját előkészítő anyag lett volna.)

Na erre nem sajnálják a közpénzt, hiszen ez nyilván a kerületi lakosok érdekét szolgálja......

Ugyan már kedves képviselőhölgyek és urak. Önök szokás szerint csak a saját gazdasági és hatalmi érdekeiket nézik. És ez 25 éve így megy, mert hagyjuk .....de bizakodjunk, hogy majd  megváltozik ez, talán a mi segítségünkkel is.

A bejegyzés trackback címe:

https://szilvagyilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr937307270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása