Szilvágyi László képviselő

Az elmúlt 25 év újra kísért.....

2015. január 20. - Szilvágyi László

Az elmúlt években szándékosan kerültem az olyan bejegyzéseket, melyek személyesnek tűnhetnek, vagy félreérthetően személyes indulatokat feltételeznek. Most sem elsősorban ez a célom, - bár szeretnék egy két embert elgondolkodtatni - hanem annak a fajta politikusi gondolkodás torzulásnak a bemutatása, mikor bizonyos politikusoknál bekövetkezik egyfajta személyiség torzulás, mikor megválasztásra kerül egy képviselői pozícióba. Ez tagadhatatlanul az elmúlt 25 év hozadéka. Hagytuk, hogy politikusaink azt gondolják, minden és mindenki felett állnak, és az Ő személyes boldogulásuk és pozíciójuk mindent felülír.

A helyzet az, hogy szomorú vagyok...most valóban és igazán az. Azt gondolom egy politikus esetében nem kell reklámozni, ha alapítványnál, vagy civil szervezetnél önkéntes munkát végez. Ezt valahogy nem illik. Magam nem is reklámoztam, hogy évek óta segítek egy szervezetet, amely mélyszegénységben élő gyermekeknek segít egy kicsit szebbé tenni a napokat, sportolási lehetőséget nyújtva nekik, hogy elfelejtsék életük árnyékosabb oldalát.

focis.jpg

                                                                                     A kép illusztráció, nepszava.hu

Ez a munka szűnik most meg számomra kicsinyes, arrogáns, és könyörtelen módon....

És ennek egyetlen oka van, a politikusok magánprogramja, és pártbéli elfoglaltságai, amik úgy tűnik szentek és sérthetetlenek....

Hét embernek kellett volna megegyezni egy időpontban, mikor üljön össze az önkormányzat egy állandó bizottsága, mely közpénzből szolgája a kerületi közérdeket, sőt feladata szerint az értékeket kellene védenie.

Mivel tényleg nem szándékom emberileg bántani senkit - majd a sors intézi azt - nem név szerint, de jelenség szintjén leírnám az egyeztetés folyamatát, tanulságul mindenkinek:

Szóval a helyzet az, hogy Elnök Uramtól, aki a bizottság elnöke levelet kaptam, hogy kijelöl egy napot nevezetesen a hétfő délutánt, és mivel kizárólag ez az egyetlen időpont megfelelő, alkalmazkodjak a helyzethez. Levélben válaszoltam vissza, hogy ez az egyetlen időpont, ami foglalt a hetemben - és leírtam azt is kérésre miért nem: nevezetesen nyomorban élő gyerekekkel foglalkozom ebben az időben. Bármely más időpontban állok a bizottság rendelkezésére. Két bizottsági tagunk jelezte is hasonló rugalmasságát, gondoltam tehát Elnök Urunk valamit félre érthetett, és más időpont is alkalmas lehet. Ám ezután a magukat baloldalinak nevező Gyurcsány féle DK képviselője és delegáltja, olyan végtelen támadásba lendült mely minden képzeletemet felülmúlta....

Egészen elképesztő az a fajta egoista és kicsinyes levélfolyam melyet produkáltak az időpont kérdésében (ezeket kérésre természetesen prezentálni tudom ). Voltam én az ördög ülepe, hogy miként merek én egy nap elfoglaltsággal rendelkezni - ráadásul ilyennel - és miért nem vagyok én rugalmas, hiszen nekik ilyen-olyan elfoglaltságuk (A kedvencem a budapesti pártelfoglaltság volt) akceptálása a világ legtermészetesebb dolga. De az adu ász az volt, hogy a Lehet Más a Politika azt jelenti számukra, hogy a gyerekek nem számítanak az Ő dolguk nyilván fontosabb, ezt én miért nem értem meg....

Komolyan nem is tudtam a döbbenettől magamhoz térni....de aztán még tudták ezt fokozni. A képviselő-testület legifjabb tagja élcelődve közölte, hogy neki élettapasztalatából fakadóan mindjárt két bizottságban kell helyt állnia, és ezt a kérdést nagy ívben........  Halkan jegyzem csak meg, hogy a Fidesz annyi bizottsági helyet zsarolt össze magának, amennyit nem is tudott betölteni, csak ilyen tapasztalt kollégák duplázásával:)

Majd jött Elnök Urunk, aki átvágta a csomót, döntött. Azt ugyan nem tudhattuk meg tőle, hogy Őt a Rogán titkárság nem engedi el máskor, vagy az önkormányzat közpénzéből tollasodó vállalkozása nem teszi lehetővé a rugalmasságot, de határozott, amolyan igazi Fideszes módon döntött a hátrányos sorsú gyermekek sorsáról...

Vége hát a dolgomnak itt...búcsúzom a kis srácoktól, és ettől az igen szeretett munkának nem is nevezhető feladattól. Sajnálom, de a közszereplés áldozatokkal jár, bár az bebizonyosodott, hogy csak és kizárólag nekem LMP-s képviselőnek.

Az elmúlt 25 évet jelképező alakulatoknak az a természetes, hogy minden felett állnak, és mindenen átgázolnak, és aki ezt szóváteszi kinyírják, annulálják, megsemmisítik......e tekintetben egy oldalon és egy csapatban állnak.

És a következő írásomból kiderül majd, mennyi közpénzből, mennyi az Önök által befizetett adóforintból teszik ezt...

A bejegyzés trackback címe:

https://szilvagyilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr257089657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tóth Nelli 2015.02.21. 12:37:40

Képviselő úr! Ön erősen ferdít, finoman kifejezve.
Közzétegyem-é a levelezésünket,mielőtt annyira megsajnáltatja magát, hogy könnyáradatba fullad a blogja?
Amúgy hogy megy a trafik?

Szilvágyi László 2015.03.02. 06:40:12

Kedves "Tóth" Anonymus:)....kérem álljon elő azzal a névvel, mellyel részt vesz a közéletben, és mellyel tiszteletdíjat - most már jól megemeltet - vehet fel, és mellyel ha jól tudom tanít is....nehéz fantomokkal beszélgetni.
a kérdésere: www.ebeszamolo.hu címen választ talál:)
süti beállítások módosítása