Szilvágyi László képviselő

Mekk Elek lakáspályázatai.....

2014. október 05. - Szilvágyi László

Kerületünkben évekig üresen álltak százával az önkormányzati lakások, ami véleményem szerint bűn a kerület fiatal lakosságával szemben. Most, hogy László Tamás távozik, még zárt bizottsági ülésen az utolsó héten több lakást is elad a kerület vagyonából, ahelyett, hogy értelmes és hasznos módon kiadta volna őket. Ezen nagyon gyorsan változtatnunk kell.

panel1.jpg

2010-ben mikor a kerületünkben elsöprő többséggel hatalomra került a helyi fideszes vazallus, olyan ígéreteket kaptunk, hogy pályázat útján kizárólag igényesen felújított lakásokat fog kiadni a Palota Holding. Többször hosszú kioktató monológokat hallhattunk a kerület fideszes helytartójától, hogy micsoda hatalmas változás, fejlődés lesz a kerület lakásgazdálkodásában. A paradigmaváltás azonban elmaradt.....

Kezdődött azzal, hogy a Palota Holding vezérigazgatói székébe kettő! fizetett fidesz katonát sikerült beültetni, akik ott töltött idejük alatt (nagyságrendileg 10.000.000 Ft fizetésért) nem hoztak semmilyen érdemleges változást.

Az első évben egy darab lakáspályázat került kiírásra, mely sikeres volt az összes lakás kiadásra került, és a mai napig a megnyert lakásokban élnek a nyertesek. De ez szúrhatta a kerületi megváltónk szemét, hiszen nem a saját műve volt, így a továbbiakban mondvacsinált okokkal kettő évig hátráltatta lakáspályázat kiírását. Többször kértük, hogy kerüljön kiírásra pályázat, többször kértük, hogy legyen egyeztetés a pályázatok tartalmáról, sajnos süket fülekre találtunk.

Az utolsó félévben azonban megszólalt a lelkiismeret kerületünk kiskirályában, és hihetetlen gyorsasággal, és elképesztő bénázásokkal írt ki újabb pályázatokat. Kezdődött azzal, hogy sikerült a kerületi honlapra nem azt a pályázatot kiírni, amit a képviselő testület megszavazott, volt is utólagos megoldás, újra a hivatal kellett, hogy kihúzza a polgármester urat abból a bajból ahová magát lökte. Majd sikerült olyan pályázatot kiírnia ahol 35 m2-es panellakásokat nem sikerült kiadni (csak halkan jegyzem meg ezek a legkeresettebb lakások a piacon),  volt olyan hőszigetelt panellakás amely kettő pályázaton sem sikerült kiadni.....

in-which-one-trader-admits-hes-been-wrong-and-crushes-everyones-complaints-about-bernankes-market.jpg

Jó hírünk a közeli jövőre, hogy László Tamás már nem fog lakáspályázatot kiírni. Talán remény van egy átgondolt fiatalokat is helyzetbe hozó szempontrendszer kialakítására. Mi készen állunk a kerület új vezetésével egyeztetni, és a következő javaslatokat képviselni:

- Új lakásrendelet kialakítása (többféle bérleti díj csökkentési, illetve bérleti díj átgondolási javaslattal)

- Külön pályázat kizárólag fiatal életkezdő pároknak, hogy el tudják indítani önálló életüket

- Nagyobb önállóság biztosítása a felújításokban a bérlők részére, lakbérbeszámítással

- Lakáscsere program kidolgozása idősek számára. Segítenünk kell azoknak, a rezsi kiadások, illetve havi bevételük arányában nem tudnak nagyméretű lakásokat egyedül fenntartani.

- Fiatal rendőrök, tűzoltók, egészségügyi dolgozók kiemelt támogatása lakáshoz juttatásukkal.

Hisszük, hogy ezek a gondolatok segítenek majd, és lesz olyan fogadó fél, aki nem csökönyös és önös érdekből áll ellen a javító gondolatoknak.

Kérjük támogassák az LMP képviselőjelöltjeit október 12-én szavazatukkal, hogy ezeket a javaslatokat képviselhessük.

Hiszen tudjuk a múlt vörös a jelen narancs, de a jövő zöld!

A bejegyzés trackback címe:

https://szilvagyilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr796761033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása