Újabb mélypontra érkeztünk. A 15. kerületi FIDESZ és úgy tűnik elvhű csatlósa Móricz Eszter a ma 16:00-kor kezdődő testület-ülést megpuccsolták. Most már nem csak a költségvetést nem engedik tárgyalni, hanem űgy tűnik semmit. Így tényleg működésképtelen lehet a kerület.

Miről is lett volna szó?

Nem a költségvetésről, egyelőre. Több, a kerület fontos ügyeit érintő kérdés mellett az is napirenden lett volna, hogy amíg nincs a kerületnek költségvetése, addig a képviselők ne kapjanak tiszteletdíjat.

felhaborito.jpegforrás: 444.hu

Nos, most már kijelenthetjük, hogy a 15. kerületi FIDESZ-nek két dolog fontos: a saját zsebük karbantartása és a 15. kerület ellehetetlenítése.

 

Úgy gondolom, hogy ezzel a mentalitással, egyik kerületi fideszes képviselő se vegye a bátorságot, hogy újra akarja majd választatni magát a 2019-es önkormányzati választáson.

 

A 15. kerület képviselő-testülete javítani tudott eddigi negatív rekordján, mivel továbbra sem sikerült megállapodnia a baloldali és jobboldali pártoknak, és ezáltal továbbra sincs költségvetése a kerületnek.

A 15. kerületi LMP és magam is, ahogy már többször elmondtuk, módosító javaslataink elfogadása után, tudtuk és tudjuk támogatni a 2019. évi költségvetést, így borzasztónak és felháborítónak tartom, hogy a kerület képviselőinek többsége egyszerűen nem képes kompromisszumot kötni egymással a kerület működésének érdekében.

Mivel láthatóan a képviselő-testület nem képes ellátni egyik legfontosabb feladatát, miszerint elfogadjanak egy kompromisszumos költségvetést, ha kell kompromisszumok árán is a kerület érdekében, ezért

A következő rendes testületi ülésre javaslattal fogok élni, miszerint, amíg nincs a kerületnek költségvetése, addig a képviselőknek járó tiszteletdíjat tartsák vissza !


Ugyanis is a való életben, aki nem teljesít a munkahelyén, azt valamivel szankcionálják, például fizetés megvonással. Ezt a kerületi képviselők esetében nem tudják a kerület lakói megtenni, és a törvények miatt a testület már nem tudja magát feloszlatni sem az önkormányzati választásig.

penz_1.png

Előző bejegyzésemben már leírtam, hogy mindkét politikai oldal, illetve a városvezetés is felelős a kialakult helyzetért. Ezért függetlenül attól, hogy ki szavazta meg eddig a költségvetést és ki nem, a képviselők ne kapjanak fizetést, addig amíg nincs költségvetés. Ez a minimum mind a választókkal, mind azokkal szemben, akiktől ezzel a helyzettel plusz pénzt vesz el a képviselő-testület.

Kíváncsi vagyok, hogy kik fogják támogatni a kezdeményezésemet!?

Kíváncsi vagyok, hogy konstruktívabbak lesznek-e a tárgyalások, ha a képviselőknek már a saját zsebükre is figyelemmel kell lenniük?!

A tegnapi testületi ülésen újabb politikai cirkuszon vagyunk túl, sajnos az eredmény nem mondható pozitívnak. A kerület 2019-es költségvetése volt többek között napirenden, ami sajnos nem kapta meg a szükséges többséget. Úgy tűnik, mindig akkor jut nagyobb közfigyelem a 15. kerületre, amikor valamiért ég a ház, bárcsak fejlesztésekkel, fejődéssel és  sikerekkel kerülnénk a címlapokra.

Bár mondhatnám, hogy minden tökéletesen alakult tegnap, de ennek csak a fele lenne igaz. A testület több, a kerület fejlődését célzó javaslatomat elfogadta, de mivel maga a költségvetés nem lett megszavazva, így ezek a fejlesztések egyelőre nem indulhatnak el.

Az LMP 15. kerületi szervezete, így én magam is támogattam a költségvetést a végső szavazásnál, mert fontosnak tartom (nem csak választási, hanem a békés években is), hogy működő, fejlődő kerületünk legyen.

bohoc.jpg
Úgy tűnik ez Fidesznek, és pár független képviselőnek nem annyira fontos.

De nézzük is meg, hogy kinek mi a felelőssége a tegnapi eseményekkel kapcsolatban, mindig megy az egymásra mutogatás, hogy mit csinál a másik, és mindenkinek a saját igaza az előrébb való. Szerintem az igazság valahol a kettő között lehet.

Első körben szerintem a mindenkori felelősség egy város költségvetéséért, vagyis annak politikai előtkészítéséért, elfogadtatásáért a mindenkori városvezetők, a mi esetünkben a polgármester, és alpolgármesterek a felelősek. Nekik kell tudniuk egy irányba húzni. Ha ez nem megy, akkor le kell vonni a konklúziót. És ahogy látjuk: nem megy.

Felelőssége van továbbá azoknak a képviselőknek, akik nem támogatták a költségvetést, akik arra se voltak képesek, hogy a megfelelő fórumokon jelezzék a problémájukat, és akár javaslatokat nyújtsanak be. Amit velük ellentétben (ahogy minden évben) én megtettettem. Igaz a Fidesz nyújtott be módosító javaslatokat, de immár sokadig alkalommal sem tanulták meg, hogy ennek mik a formai, és szabályszerű követelményei.

Nem utolsó sorban pedig felelőssége van a baloldali képviselőknek is, hiszen olyan szintű lelki nyomást alkalmaztak mind a testületi ülés előtt, mind az alatt a tartózkodó képviselőkre, amely kontra produktív lett a végére. Be kellene végre látni, hogy nem politikai üzengetésekkel és lelki hadviseléssel kell és lehet célokat elérni, hanem értelmes párbeszéddel, és valós egyeztetésekkel.

De mi lenne a jelenlegi helyzetben a megoldás?

Nem kell a spanyolviaszt feltalálni. Üljenek le a felek egymással, tegyék félre személyes érdekeiket,  panaszaikat, politikai hovatartozásukat, továbbá ne azzal foglalkozzanak, hogy ősszel önkormányzati választások lesznek.

Mondják el a tartózkodó képviselők, hogy milyen fejlesztéseket szeretnének látni a költségvetésben. Hallgassák meg a városvezetők ezeket az igényeket, építsek be alapból a tárgyalandó költségvetésbe, természetesen azokat a módosító javaslatokat is, amit a testület tegnap megszavazott és/vagy a polgármester asszony is támogatott. No és akkor mindenki megnyugodhat.

A mi részünkről továbbra is támogatható a költségvetés, ha a városvezetés pozitívan tud hozzáállni az ellenzéki képviselők, és ezen belül az LMP javaslataihoz.

A kerület érdekében nagyon remélem, hogy sikerülni fog az önös érdekeket háttérbe szorítani!

Németh Angéla októberben megválasztott polgármester asszony első igazi kihívása előtt áll, meg kell alkotnia a Képviselő-testületnek a kerület 2019. évi költségvetését. Ez mindig nagy kihívás, nehéz feladat, azonban ilyenkor kiderül mennyire bölcs, megfontolt vezető egy polgármester, miként tudja összehangolni a pénzeket az igényekkel.

A Lehet Más a Politika képviselőjeként, mint eddig minden évben, most is nyújtottam be javaslatokat a lakossággal egyeztetve, melyek ugyan nem világrengető, de igenis fontos kérdésekben nyújt hathatós segítséget.

A magam részéről mindenképpen támogatható lesz egy olyan költségvetés, mely sokszínű, egyeztetett, befogadó és minden fél, a kerület fejlesztésére, szépítésére irányuló elképzeléseket felkarolja. 

penz.jpg

Fontos kérdésnek tartom az újpalotai vásárcsarnokkal szembeni terület rekonstrukcióját! Az ezzel kapcsolatos lakossági fórumon sok köszönetet kaptunk azzal kapcsolatban, hogy végre valaki felkarolja a 40 éve semmit sem szépülő terület felújítását, és megújul a Nyitott Ajtók iroda előtti terület. Ezért azt javaslom, hogy ne álljunk le, folytassuk! 

Költségvetési módosítóm arra irányul, hogy második ütemben a gyógyszertár előtti terület is szépüljön meg!

2018-ban javaslatomra elkezdtük a játszótereinket árnyékot adó napvitorlákkal való felszerelését, mely a nyári melegben biztosít árnyékot az ott játszó gyermekeknek Ezért azt javaslom, hogy ne álljunk le, folytassuk! 

Költségvetési módosítóm arra irányul, hogy újabb forrásokat fordítsunk  erre és még több játszótéren legyen árnyékot adó napvitorla!

Tavalyi évben elkészült a kerület vállalkozásait és vállalkozás fejlesztési lehetőségeit felmérő szakmai anyag. Sok feladat vár még ránk, hogy eljussunk Budapesten legalább a középmezőnybe, és vonzó legyen kerületünk a vállalkozások számára. Ezért azt javaslom, hogy ne álljunk le, folytassuk! 

Költségvetési módosítóm arra irányul, hogy végre legyen nekünk is kerület kártyánk, mert ez a kerület is megérdemli!

 testuleti_02_f-nb-350x180-1448541438.jpg

Kerületünk eddig is család és idős barát önkormányzatnak számított, azonban néha a XXI. századi módszerek hiányoztak a gondoskodásban. Lépést kell tartanunk a korral, hiszen vannak olyan hasznos applikációk már, melyek a mozgássérült, és nem utolsó sorban a babakocsis szülők közlekedését segítik.

Költségvetési módosítóm arra irányul, hogy szerezzünk be egy olyan szoftvert, amely segíti az akadálymentes közlekedést a járdákon a mozgássérültek és a babakocsis szülők számára!

Fontos kérdés kerületünkben a biztonság érzés erősítése. Korábban sikeres program volt a társasházi kamera rendszerek támogatása, melynek segítségével jó néhány ház került bekamerázásra, segítve ezzel a bűnözés csökkenését.  Ezért azt javaslom, hogy ne álljunk le, folytassuk! 

Költségvetési módosítóm arra irányul, hogy adjunk újra vissza nem térítendő támogatást a társas házaknak kamera rendszer kiépítésére!

 Természetesen a kiemelt témák mellet sok más apró korrekciót is javasolunk.

- Emelnénk a Járdafelújítási keretet.

 - A nagy igényekre való tekintettel a gyalogátkelő helyek tervezésére szánt összeget.

- Az elodázhatatlan Hősök úti rendelő felújításra rendelnénk ki plusz forrást. 

- Minden évben igen korán elfogy a komposztálási programra szánt pénz, ezért javasoljuk a komposztálási keret megemelését.

- Javasoljuk a kutyafuttatók modernizálását és javítását,

- Lakossági megkeresésre javasoljuk a forgalomcsillapítást a Rákospalota-Újpest vasútállomás körüli kis utcákban.

- Teljes mellszélességgel támogatjuk, hogy kezdődjön meg fecskelakások tervezése a volt orosz kórház területén.

Tudjuk rengeteg dolgunk van még, és sok mindenre lenne még szükség. Azonban sajnos az elmúlt évtizedekben komolyan leszakadtunk Budapest többi kerületéhez képest, mely lemaradást apránként pótolnunk kell. Ebben óriási a kerület vezetésének a felelőssége, de személyes garanciát vállaltak arra nézve, hogy az építő javaslatainkhoz biztosítják a szükséges szavazattöbbséget, így lehetőség lesz arra, hogy jó költségvetést alkossunk a 2019. évre. Én nyugodtan várom az erről szóló szavazást.....

Az önkormányzat hamarosan fejleszteni fogja kerületünk északi részének infrastruktúráját, mivel Rákospalotán kiépítésre kerül az északi főgyűjtő csatorna. Ez a fejlesztés számos új lehetőséget nyithat meg a kerületnek, annak teljes és egy kisebb közösségének is. Az utóbbi az, amit érdemes már jó előre figyelemmel kísérni, főleg, ha már közpénzről beszélünk. De miről is van szó pontosan….?

Régóta tervben van az a szándék, hogy Rákospalotán csatorna kiépítés, fejlesztés történjen. Ez önmagában támogatandó, a kérdés az, hogy a fejlesztés után mi fog ezeken a területeken történni, kik is azok a tulajdonosok, akiknek a meglévő föld területének az értékét megtöbbszörözi az önkormányzat? A kérdésekre nem jött még meg a válasz, pedig számtalanszor kérdeztem feszegettem a kérdést.

talicska.jpg

Hosszú ideje hallgatjuk, miként akarnak a baloldali politikusok lenyomni a torkunkon egy 1.600.000.000 Ft (1,6 milliárd Ft) értékű közpénz költést úgy, hogy Mi mint kerületi lakosok (vagyis hát az önkormányzat) még hitelt is veszünk fel rá (500.000.000 Ft). A csatornát pedig majd ingyen átadjuk a fővárosnak, és később bizonyos cégek és személyek megtollasodhatnak belőle....

Ugye milyen jó üzlet lehet ez valakinek? De elárulom nem a (teljes) lakosságnak.....

Évek óta harcolunk, hogy megtudjuk, kinek hozhat ez a beruházás extra profitot, hogy az amúgy elmaradott, fejlesztésre szomjazó kerületünk saját erőből és hitelből csatornáztassa ezeket a földeket, amelyeket anno a kárpótlásnál, egy jól körül határolható érdekkör magának osztogatott ki.....

Ha az LMP nincs résen, bizony most sem tudnánk meg! Egy szimpla átlagosnak tűnő bizottsági ülésen indult el a folyamat (kizárólag a baloldali képviselők és külsős emberek szavazataival), de pechjükre mi tudunk olvasni a sorok között, és jelen voltunk akkor mikor ott kellett lennünk. Javaslattal éltünk, hogy az önkormányzat a beruházás előtt mérje fel és összesítse, hogy az érintett földterületeknek kik is a tulajdonosai. Továbbá arra is legyen szándék, hogy a tulajdonosok földjeinek értékét ne csak és kizárólag közpénzből növeljük meg, hanem ők is tegyenek hozzá valamennyit, főleg, ha később nagy haszonra tehetnek majd szert.

Ez miért is fontos? Mert, legyen szó egy társasház liftjének felújításáról, magánlakások, házak felújításáról (pl szigetelés), ahhoz az önkormányzat/állam úgy ad támogatást, ha a tulajdonosok is hozzájárulnak a fejlesztéshez, főleg mivel ennek leginkább ők maguk lehetnek haszonélvezői. Nos, a csatorna beruházást illetően nem biztos, hogy így akar majd eljárni az önkormányzat, és ez bizony morális és egyéb kérdéseket is felvethet. Például, hogy magát a csatornaberuházás kivitelezését kifogja majd megcsinálni?

 JÓ HÍR!

Javaslatunkat elfogadták, ezért fel kell térképezni (eddig vajon miért nem tette meg a hivatal, és Dr. Lamperth Mónika jegyző?) a csatorna építésével tollasodó földtulajdonosokat. Meg kell tudnunk ki(k)nek a vagyona gyarapodhat az Önök pénzéből és felvett hiteléből!

Az a Polgármester Asszony, aki takarékos kerületet ígért a kampányban Önöknek, ebben a témában nem nagyon mozdult meg eddig, de nem baj segítünk mi kéretlenül is. Nem volt tovább mit takargatni, most már bárhogy is titkolják, látni kell a pályán:

img_2622_1_1.jpg

Kíváncsian várjuk az anyagot, és bízakodunk, hogy Polgármester Asszony valóban szembe megy a sejtelmes közpénz költésekkel!

A kerületünk fejlesztésre, fejlődésre, minőségi változásra éhezik! Nagy kérdés a külterület csatornázása e a legfontosabb? Közösségi ház kellene vagy új lakások, esetleg sport fejlesztések? Én, mint a Kerület- és Vállalkozásfejlesztési Bizottság elnöke természetesen támogatom a kerület fejlesztését. De szerintem egy fejlesztésnél legyen az a saját lakásunk, vagy egy település tulajdona, fontos a jó gazdálkodás, a költséghatékonyság. És ez ebben az esetben úgy lehetséges, ha a tulajdonosok is hozzájárulnak a költségekhez!

Figyeljünk hát adó forintjainkra, mert a narancs szín és a vörös szín nincs annyira távol egymástól, mint azt sokan hiszik. Nehogy ráfázzunk a "Régi - Új" arcok ígéreteire.....

 

A választókkal beszélgetve sokszor hallani az utcai kitelepüléseken, hogy mit tud tenni egy szem képviselő egy huszonegy fős testületben, milyen módon tudja segíteni a kerület fejlődését? A mostani sorozatom elindítása azt célozza bemutatni, miként lehet végigvinni elképzeléseket, miként lehet a választók aprónak tűnő, de a mindennapi életben fontos fejlesztéseket megvalósítani.

Kezdjük a szükségnél. Az LMP mind kerületi, mind fővárosi szinten fontosnak tartja nyilvános WC-k telepítését, bővítését. Jómagam kerületünkben 2018-as évben nyújtottam be nyilvános WC telepítési programot, melynek első állomása lett a Vásárcsarnok mellett átadott nyilvános WC, amely 0-24 órában igénybe vehető.

Tisztában vagyunk azzal, hogy nagy a kerület, ezért folytatni szeretnénk a nyilvános WC-k bővítését. Javasolni fogunk újabb telepítéseket, a következőt Rákospalotára tervezzük.

wc_1.jpg

Gyermekeink biztonságánál nem lehet fontosabb! Szűk egy évvel ezelőtt keresett meg a Patyolat ovi szülői csapata segítséget kérve, hogy megépüljön egy zebra a Wysocki utcán, amelyen biztonságos módon meg tudják közelíteni a Patyolat ovit.

Költségvetési módosító javaslatom segítségével, ősszel átadásra került a vágyott átkelő. Nagyon örülünk, hogy elkészült végre a zebra, és birtokba vehették a kerület lakói.

zebra_wysocki_2.jpg

 

Azonban itt nem állunk meg! A következő zebra reményeink szerint végre a Szentmihályi úton létesül. Sajnos a Főváros rengeteg akadályt gördít a zebra megépítése elé, de töretlenül bízunk abban, hogy idén megépülhet. Remélem, következő része sikereinknek erről szól majd.

Továbbra is bátorítom kerületünk minden lakóját, hogy keressen minket, ha megvalósítható és hasznos ötlettel rendelkeznek! Együtt véghez visszük azokat.

 

Tegnap olyan történt kerületünkben, mely nyolc éves képviselői tevékenységem alatt nem történt még meg. Tisztán politikai okokból, kampány megfontolásból, gyávaságból és taktikázásból elmaradt a havi rendes képviselő-testületi ülés. Én azt gondolom ez a képviselők feladata, össze kell ülni és dönteni kell a kerület ügyeiről! Mélységesen felháborító, hogy idáig jutottunk........

A Képviselő-testület szabályzata világosan rendelkezik:

"A képviselő-testület július és augusztus kivételével havonta, a képviselő-testület munkatervében meghatározott napon, legalább egy rendes ülést tart. Az ülést indokolt esetben ettől eltérő napon is meg lehet tartani."

Az Alpolgármester Asszony (Németh Angéla), aki szeretné a jövőben vezetni a kerületet, nem meri összehívni a képviselő testületet!

stop_1.jpg

Azt írja a képviselőknek, hogy a szabályzatunk szerinti kötelező szeptemberi ülést, az új polgármester tartsa majd meg októberben.

Nyolc év képviselőség alatt azt már megtanultam, hogy a politikában sosem az a helyzet, mint aminek a helyzet látszik, de akkor vajon mi a valós helyzet?

 A "baloldali" társulat vérben forgó szemekkel fröcsög az interneten, miszerint mindenki fideszes áruló, mindenki galád és csúnya ember, aki nem hisz a "megújult" friss és üde baloldalban és nem fogadja el, hogy  Németh Angéla a nyerő jelölt!.......rendben de akkor miért nem tartja meg a testületi ülést?

20 év gyakorlata van képviselőként, Ő az egyetlen megváltó a kerületben.....rendben, de akkor miért nem tartja meg a testületi ülést?

Ő a második László Tamás után, aki alpolgármesteri jogköröket von el egy másik alpolgármestertől lakás kérdésekkel kapcsolatban, és a fóti buszon azt beszélik, már talán vissza is élhetett az elvont jogokkal.....rendben, de akkor miért nincs vér a pucájában megtartani a testületi ülést?

Sok-sok kérdés merül fel, de válaszok sehol. Valami azt súgja, szeptember 30. után érkeznek csak meg a válaszok. Ugyanis a kerületet vezetni kell, ahhoz mindenképpen szükséges 11 egyirányú szavazat.

b68y3asc.bmp

Vajon a régi motorosok már megállapodtak a háttérben?

Az egésznek kezd már kicsit furcsa színezete lenni. Jelenleg a hivatal tetszhalott állapotban van, mindenki várja a választást, az Alpolgármester asszony a kerület ügyei helyett kampányol. A fideszes képviselők kivonják magukat a munkából, látszólag kivárnak. A kerületet vezető képviselők között nincsenek valós politikai egyeztetések, nincsenek előre mutató találkozások.

Azt gondoljuk, hogy a választási kampány nem ok arra, hogy a testület munkája megálljon, kérjük a polgármesteri jogkörben eljáró Alpolgármester asszonyt, hogy szabályaink szerint gondoskodjon a havi rendes ülés összehívásáról.

A XV. kerületben 2018. szeptember 30-án időközi polgármester választás lesz, amin a kerület lakói eldönthetik: ki legyen egy évre polgármestere a Rákospalotaiaknak, Újpalotaiaknak és Pestújhelyieknek.

Sokak számára ismert, hogy a tavaszi országgyűlési választáson Hajdu László eddigi polgármester nyert, így választania kellett a hogyan továbbról. Legvégső határidőt kivárva, nem csak arról döntött, hogy inkább parlamenti képviselő lesz, hanem az utódját is kijelölte jó elvtárshoz méltón…….. akár tetszik, akár nem alapon.

A választók szeptember végén eldönthetik, hogy László Tamás (FIDESZ) vagy Németh Angéla (DK és szatelit szervezetei) vezesse majd a kerületet. A szükséges aláírások összegyűjtésének határideje augusztus 27-án lejárt. Azt már látjuk, kik álltak a startmezőre, de vajon miért csak két erős jelölt indul?

Még a nyár elején Hajdu László részéről volt egy kezdeményezés, amely úgy volt felvezetve, hogy legyen a Fidesszel szemben egy közös jelölt. Az LMP nyitott volt erre a kezdeményezésre, ezért mi is részt vettünk rajta. A beszélgetésen kiderült, hogy a közös jelölt az Ő jelöltje, és lehet hozzá csatlakozni, ha tetszik, ha nem. Az, hogy a jövendőbeli városvezető mit szeretne majd tenni, esetleg mások más jelöltet támogatnának-e, miben kéri a támogató szervezetek segítségét nem hangzott el, csak a támogatás igénye. A sajtóban is megjelent felsőbb szintű egyeztetéseken sem Hajdu László sem Németh Angéla nem jelent meg, ott ezt a „csapatot” a DK helytartója Gy. Németh Erzsébet képviselte, aki egyetlen mondatot sem ejtett a kerület helyzetéről és jövőjéről, ő kizárólag a DK fővárosi bizottsági helye miatt aggódott……

Az LMP 15. kerületi szervezete ezután nyílt levélben megkereste Németh Angélát, hogy az LMP kerületi tagságának mutassa be a programját. A találkozóra el is jött, amin sajnos kiderült, hogy érdemi program nincs, szakmai elképzelés nincs. Kizárólag az Őt kijelölő Hajdu László munkásságát kívánja folytatni, ami eddig túl nagy fejlődést nem adott a kerületünknek (lásd Újpalotán lévő közállapotok). Ellenben megtudhattuk, hogy a sajtónak is behirdetett uszodalétesítésből, valamint az Erdőkerülő és Zsókavár utcai útfelújításból várhatóan nem sok minden lesz, mert nincs rá pénz, vagyis csak egy hamis ígéretre tellett. Egyetlen konkrétum hangzott el, amit készpénznek lehetett venni, hogy polgármestersége esetén DK-s alpolgármesterre tesz majd javaslatot.

 kep_1.jpg

Az LMP tagsága nyíltan megkérdezte Németh Angélát, hogy az LMP-től mit várnak el. Erre azt a választ kaptuk, ne indítsunk saját jelöltet, továbbá támogassuk Németh Angélát és kampányoljunk mellette. Az, hogy cserébe mi történne, pl a polgármesteri programba bekerülnek-e az LMP szakpolitikájával megegyező, és természetesen a kerület érdekét szolgáló tervek ……. fel sem merült.

A tagság látta, hogy összességében nincs program, és ahogy az előző választásokon, úgy most is csak matematikai pótléknak kell az LMP, annak a tagsága, szimpatizánsi bázisa és persze szavazói. Mindezt úgy, hogy asszisztáljunk a DK kiszolgálásához. Ezek fényében az LMP nem tudja támogatni Németh Angélát sem (László Tamást meg egyáltalán nem.)

Rajtunk kívül a Jobbik és a Momentum jelezte, hogy nem indít saját jelöltet, és ahogy az LMP, úgy ők sem támogatják a Fidesszel szemben induló jelöltet, és a Fideszest sem.

Az LMP és annak helyi tagsága fájó szívvel, de úgy döntött: nem indít saját jelöltet azért is, hogy kiderüljön: Hajdu László neve nélkül milyen támogatottsággal rendelkeznek a magukat nagynak képzelő pártok, és mit gondol a kerület lakossága merre kellene indulnunk, hogy végre kerületünk is a fejlődés útjára lépjen!

Ez a döntés mindkét oldaltól (FIDESZ, DK) a szokásos primitív érvrendszert, mocskolódást és paranoiát váltotta ki:

  • Aki másként gondolkodik, mint mi: ellenünk van
  • Aki nem ért egyet velünk: ellenünk van
  • Akinek saját gondolata van: ellenünk van
  • Aki nem áll be mögénk: ellenünk van

Sajnálatos módon mindkét jelöltet támogató pártok ezen gondolatok alapján működnek. Az LMP többek között az ilyen gondolkodás felszámolására és új értékek képviseletére jött létre.

Így a lehetőség adott: az LMP nem indít saját jelöltet, rajtunk semmi nem fog múlni. 

Tehát a felelősség innentől Németh Angéla vállát nyomja, rajtunk nem múlik a sikere, hiszen nem indítunk jelöltet!

Ő a jelölt László Tamással szemben. Hogy melyikük az alkalmasabb azt a választók majd eldöntik, de az biztos, hogy ha a baloldali tömb utolsó trükkjeként elbukik, végre új irány, új gondolkodás, és „új pólus” kell majd kerületünkben 2019-ben. 

A 2019-es őszi önkormányzati választáson viszont eldönthetik majd a kerület lakói, hogy 20. vagy 21. századi képviselők dolgozzanak értük. Rajtunk nem fog múlni.

Június 7-én lezárult egy korszak a kerületünkben. Az eddigi polgármesterünk saját döntése okán távozik a parlamentbe, mert a kerület vezetése helyett a parlamenti munkát választotta.

Kerületünk lakóinak dönteniük kell majd, merre haladjon tovább szűkebb hazánk, milyen elképzelésekkel kell rendelkeznie az ősszel megválasztandó új polgármesternek.

A Lehet Más a Politika az elmúlt nyolc évben bizonyította a kerületben, hogy kizárólag a kerület működtetésére és fejlesztésére koncentrál. Döntéseinket kizárólag a közösség érdekében, megfontoltan és konstruktívan hoztuk meg.

Kerületünkben rengeteg munka vár ránk, sok területen jelentős hátrányban vagyunk a környező kerületekhez képest, így igyekszünk erőinket arra koncentrálni, hogy a 2019. évi rendes önkormányzati választásig is a kerület működése és fejlődése biztosítva legyen.

Arra kértem hát területi szervezetünk elnökségét, hogy dolgozzon ki egy metodikát, miként lehetne megismerni a polgármesteri székért indulni szándékozó jelöltek elképzeléseit és megvizsgálni azt, tető alá lehet-e hozni egy olyan program alapú együttműködést, mely megállíthatja a fidesz további térhódítását.

Az LMP 15. kerületi elnöksége úgy döntött, hogy meghívja az indulni szándékozó jelölteket, ismertessék elképzeléseiket és javaslataikat miként képzelik kerületünk jövőbeni fejlődését, működését.

Az első hivatalosan megjelölt aspiráns, akit Hajdu úr támogat, Németh Angéla jelenlegi alpolgármester asszony, akinek itt az ideje elképzeléseivel kilépni a fényre, bemutatni saját programját, vezetői koncepcióját. Illetve azt, hogy miként akar szakítani az elmúlt 30 év rossz beidegződéseivel, miként akar egy új, modern dinamikus kerületet kialakítani.

Ezért nyílt levél formájában megkerestük Németh Angéla alpolgármester asszonyt.

 nyilt_level.jpg

 

Hosszas szájkarate és sárdobálás közepette zajlott a kerületünk 2018. évi költségvetésének vitája. Jómagam kimaradva ebből 16, a kerület életét, a vállalkozók sorsát, közös életünk javítását célzó javaslattal éltem a 2018. éviköltségvetéshez.

testuleti_02_f-nb-350x180-1448541438.jpg

Hosszas és személyeskedő viták után többek között az alábbi LMP javaslatokat támogatta a Képviselő-testület :

- Palota Kártya bevezetése, reméljük Zuglóhoz hasonlóan nálunk is lehet majd kerület kártya

- Újonnan alakuló éttermek reklámozásának támogatása, jelenleg kerületünkben összesen 4-5 étterem működik.   Ez döbbenetesen kevés egy 80.000 fős kerületben. Azt gondoljuk, vissza kell hozni az éttermek hangulatát kerületünkben.

- Utcák egyirányúsítása kerékpárosoknak és bicikli tárolók létesítése

th.jpg

- Vállalkozás fejlesztési koncepció készítése, sajnos kerületünkben a mai napig nincs összefogott rendszerezett vállalkozás fejlesztési koncepció. E nélkül nem lehet fejleszteni.

- Társasházak előkerteinek fejlesztési alapja, sok társasház már rendelkezik szépen rendezett előkerttel. Cél lenne, hogy minden társasház előtt ilyen kerteknek kellene lennie, ezért javaslom ilyen támogatási alap létrehozását.

- Az újpalotai vásárcsarnokkal szembeni terület rehabilitációja, mindenki egyetért vele, hogy ezt a területet rendbe kell tennünk. Sajnos eddig nem történt semmi ez ügyben, most egy átalakításra és tisztába tételre tettem javaslatot.

13413571_1100719366652357_613267544907962431_n.jpg

- A Wysoczki utcába tervezett gyalogátkelő elkészítése, ez is régi probléma. Megteremtődött a pénz, hogy végre biztonságban átkelhetnek a gyermekek a Patyolat oviba.

0.jpg

- A zebrák fényvisszaverő festésének támogatása, ez filléres de igen hasznos dolog, már régen minden zebra ilyen festékkel kellene, hogy elkészüljön.

- Kertvárosba padtelepítés, fekvésmentes, vandálbiztos padokat javaslok telepíteni Rákospalotára és Pestújhelyre.

 Ezek azt gondolom hasznos és jobbító javaslatok a kerületünk életminőségének javítására. És örömmel tölt el, hogy ezeket a testület támogatta.

 Sajnos nem támogatta a testület az alábbi javaslatainkat:

- a volt Neptunos szülők bérlet támogatása

- a szociális térkép frissítését

- és az Észak Pesti Kórház (volt orosz kórház) területén a termálkút további feltárását

in-which-one-trader-admits-hes-been-wrong-and-crushes-everyones-complaints-about-bernankes-market.jpg

Bár nem értjük az okát, miért nem támogatták ezeket a javaslatokat, de összességében a tavalyihoz képest sokkal bíztatóbb és az apró részletekre jobban odafigyelő költségvetést alkottunk.