Szilvágyi László képviselő

Tüske a köröm alatt.....

2015. január 09. - Szilvágyi László

Elérkezett a 2015. év, minden kedves kerületi lakosnak boldog és sikeres új évet kívánok magam, és az LMP XV. kerületi szervezete nevében. Kívánom mindenkinek gyarapodjon, fejlődjön érezze jól magát mind közösségében mint egyénként.

Az adventi időszakban nem szerettem volna senkit terhelni politikai fejleményekkel, de most az új év és új irány kezdetekor érdemes azért pár szóban összefoglalni, hogyan is áll a kerület közélete.

Egy igen érdekes kísérleti koalíció alakult a kerületben, a DK-Liberálisok-Együtt-PM-FIDESZ-JOBBIK koalíció történelminek mondható a maga nemében. Benne van a teljes eddigi 25 év politikája, és az a politikai csoportosulás is, amely ennek a 25 évnek a sajnálatos hozadéka.

Természetesen az illem úgy kívánja megadjuk az esélyt, és bízzunk bennük, azonban túl sok jót nem ígér egy olyan alkalmi "barátság" mely az 1998-óta Magyarországot kifosztó két vezér által vezetett párt hoz létre. Csak remélni tudjuk, hogy nem egy új "kifosztó-modell" jön létre a kerületünkben, amely példát mutat majd a 2018 utáni politikai jövőre nézve.

talicska.jpgAmi az LMP következő öt éves munkáját illeti, a híres regény címe ad nekünk útmutatást: "..Tüske a köröm alatt..."

Mi leszünk kerületünkben a figyelmeztető jel, az útirány tábla, a garancia az igazi átlátható és fenntartható jövő záloga, ha úgy tetszik a tüske a közpénzek lenyúlását végző köröm alatt.....Ez egy szép feladat nekünk, és rengeteg munkát ad majd, melyben kérjük az Önök segítségét is. Adjanak munkát nekünk, bízzanak meg feladatokkal, ha úgy tetszik nyomozásokkal. Ha tudnak közpénzt érintő visszaélésekről kérem, jelezzék nekünk a laszloszilvagyi@gmail.com email címen, hogy végezhessük dolgunkat a kerület lakossága érdekében.

Persze magunk sem tétlenkedünk, el is kezdtük a munkát január elejével. Egy ideiglenes bizottság alakult LIEB (Lakásügyi Interpellációt Ellenőrző Bizottság) néven, melynek feladata - egy interpelláció nyomán - a kerület lakásgazdálkodásának, üresen álló lakásainak vizsgálata.

Ennek a bizottságnak adtam át a szerdai napon - jegyzőkönyv alapján - iratokat, bizonyítékokat, jegyzőkönyveket, határozatokat és előterjesztéseket, melyek súlyos anomáliákra mutatnak rá a kerületünk lakásgazdálkodásával kapcsolatban.

Ez kötelességem volt, hiszen képviselőként az ilyen anomáliákra törvény adta kötelességem felhívni a figyelmet!

És most ki is derül az új kerületvezetési modell iránya és jövőbeni elképzelése. Hiszen ettől a perctől kezdve, kiderül a DK-Liberálisok-Együtt-PM-FIDESZ-JOBBIK koalíció hozzáállása a valós és igazi problémákhoz.

Bízzunk hát abban, hogy képviselői esküjükhöz méltóan járnak majd el a tudomásukra jutott információkkal kapcsolatban, és megteszik a szükséges lépéseket az anomáliák kivizsgálása ügyében.

Kívánunk a bizottságnak jó munkát és bölcs döntést, és várjuk a fejleményeket.

Következő írásom a megválasztott bizottsági tagokról és az új a DK-Liberálisok-Együtt-PM-FIDESZ-JOBBIK koalíció által megszavazott jövedelmükről szól majd....

A bejegyzés trackback címe:

https://szilvagyilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr877055557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása